Hornbach plaatst onderbroekenautomaat in stationshal Utrecht Centraal

De activatie is onderdeel van de voorjaarscampagne van de bouwmarkt.

Hornbach komt met een echte onderbroekenautomaat zoals uit de campagne ‘Zó ruikt het voorjaar’. De bouwmarkt plaatst de automaat vandaag in de stationshal van Utrecht Centraal. Reizigers kunnen met één druk op de knop een onderbroek mét voorjaarsgeur uit de automaat halen.  

'Bij het openen van de verpakking kunnen reizigers het voorjaar ruiken en ervaren hoe vers gemaaid gras, bloeiende rozen en onbewerkt hout ruiken’, aldus Maarten Post, marketingmanager van Hornbach. ‘We willen de reizigers in deze drukke stad zo laten ervaren wat de echte geuren van het voorjaar zijn en stimuleren om ook zelf de handen uit de mouwen te steken’, zegt Post met een knipoog.

Advertentie
advertisement
De onderbroekenautomaat van Hornbach

De voorjaarscampagne van Hornbach was voer voor discussie, vooral in Duitsland. In de campagne is namelijk te zien hoe een vrouw de lentegeur letterlijk opsnuift via een kledingstuk afkomstig uit een automaat. Er werd zelfs een petitie opgezet tegen de campagne.

Post: ‘De campagnes van Hornbach zijn altijd opvallend en herkenbaar. Uitgesproken communicatie leidt tot uiteenlopende reacties, maar uiteraard is het nooit onze intentie geweest om iemand te kwetsen. Daarom hebben we deze onderbroekenautomaat dan nu ook naar Nederland gebracht. Want iedereen kan zo ruiken aan het voorjaar.’

De zogenaamde voorjaarsgeur werd eerder overigens ook al naar de winkels gebracht. Het winkelende publiek kon namelijk een geurtest doen.

Bekijk hieronder de campagnevideo.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie