Premium

Inventieve postercampagne verspreidt muggengif in Brazilië

Deze posters vertellen niet alleen over het probleem, maar bieden ook een oplossing

In tropische landen zoals Brazilië zijn muggenplagen een groot probleem. De muggen zetten hun eitjes af in stilstaand water en dat is er volop in het warme, regenachtige land. Vooral de gelekoortsmug is een groot probleem, want die verspreidt virussen als Zika en Dengue.

De postercampagne van non-profitorganisatie Habitat for Humanity en reclamebureau BETC São Paulo is niet alleen een bewustwordingscampagne, maar biedt ook een oplossing.

Dodelijk gif

De posters zijn bedrukt met inkt die giftig is voor muggenlarven. De inkt lost op in de regen en komt zo terecht in het stilstaande water waar de muggen hun eitjes in leggen. Op zonnige dagen lezen Brazilianen op de posters hoe zij de muggenziektes kunnen voorkomen.

Eén poster bestrijdt muggen in 200 liter water en het gif werkt minstens twee maanden. Het spul werkt alleen tegen muggen en is niet schadelijk voor andere dieren, mensen of het milieu.

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie