Klabu introduceert korte film ‘Amsterdam Spirit’

De film moet lokale Amsterdammers en nieuwkomers uitnodigen om met elkaar in contact te komen.

In Amsterdam staat het vijfde clubhuis van Klabu: een plek waar het sportkledingmerk bouwt aan een community van lokale Amsterdammers en nieuwkomers (vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden) die wekelijks samenkomen om te sporten. Vanaf vandaag zijn zij versterkt met een eigen shirt, badge en de korte film ‘Amsterdam Spirit’. Met deze korte film, geproduceerd door creatief bureau Herc (onderdeel van Ace) en DPPLR, nodigt Klabu alle Amsterdammers en nieuwkomers uit om met elkaar in contact te komen.

Jan van Hövell, oprichter en directeur van Klabu: ‘Met Klabu richten we ons vooral op vluchtelingenkampen in ‘forgotten crises’ zoals in Bangladesh en Kenia, maar tijdens covid merkten we ook wat sport en spel in Amsterdam kan betekenen voor vluchtelingen en ongedocumenteerden. Met wekelijkse workouts wilden wij hen laagdrempelig in contact brengen met lokale bewoners om er samen wat van te maken.’

Amsterdam Spirit

Op de badge van het nieuwe shirt staan twee vogels, die symbool staan voor de ontmoeting tussen Amsterdammers en nieuwkomers rond de fontein in het Westerpark. De film introduceert Amsterdam Spirit vanuit het perspectief van deze twee vogels; eerst apart en vervolgens samen. De film werd gister voor het eerst getoond in het Ketelhuis in Amsterdam en zal de komende weken te zien zijn als commercial die voorafgaat aan bioscoopfilms - dit wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Jean Mineur en het Ketelhuis. 

The Amsterdam Spirit

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie