Kunstenaars brengen namens ASN Bank een ode aan de mens

De kunstenaars lieten zich in hun werk inspireren door de pijlers van ASN Bank: klimaat, mensenrechten en biodiversiteit.

ASN Bank is dit jaar 60 jaar actief als duurzame bank. Om daar bij stil te staan, brengen drie jonge, maatschappijkritische kunstenaars op verzoek van de bank een ‘ode aan de mens’: schrijver en dichter Derek Otte, fotograaf Ilvy Njiokiktjien en beeldend kunstenaar Hedy Tjin. Deze week zijn de werken onthuld.

De drie lieten zich in hun werk inspireren door de pijlers van ASN Bank: klimaat, mensenrechten en biodiversiteit. Zo bracht Tjin een ode aan vrienden die zich uitspreken tegen racisme en inzetten voor duurzame kleding, schreef Otte een voordracht voor mensen die ‘de verandering in zichzelf proberen te zoeken’ en verwerkte Njiokiktjien drie reportagefoto’s in een foto, van een man die strijdt tegen de palmolie-industrie en ondernemers die zich inspannen voor groene daken in de stad.

'Mensen zijn al 60 jaar de drijvende kracht achter onze missie. Door de juiste keuzes kan iedereen verschil maken en duurzame vooruitgang stimuleren. Wanneer we de handen ineenslaan, versterken we dat effect. Als teken van dankbaarheid en optimisme vieren we onze verjaardag daarom met een ode aan de mens. Juist in deze tijd, waarin we voor zoveel vraagstukken op het gebied van klimaat, biodiversiteit en mensenrechten staan, en vernieuwing noodzakelijk is', aldus directieleden Arie Koornneef en Joyce van der Est.

De productie kwam tot stand in samenwerking tussen ASN Bank, BKB, Born05 (an Ace agency) en Piece of Cake (Cake Film). 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie