Leaseplan begint internationale campagne voor autoverkoop

CarNext.com moet een merk worden waar mensen vertrouwen in hebben.

Occassionmarkt opschudden

Maatschappij Leaseplan verkoopt gebruikte leaseauto's op de website CarNext.com. Dit doet Leaseplan al een paar jaar, maar nu begint de leasemaatschappij een internationale campagne voor deze dienst. De markt voor occasions is aan verandering toe, zegt Leaseplan.

Dit inzicht baseert het Nederlandse leasebedrijf op een onderzoek dat Leaseplan liet uitvoeren door Kantar TNS. Volgens dit onderzoek gaat 40 procent van de Nederlanders nog liever naar de tandarts dan dat ze onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto. Verder blijkt dat 48% van de ondervraagden vraagtekens plaatst bij de kilometerstand en onderhoudshistorie van occasions. Verder zou 12% een auto online kopen als die voor de deur wordt afgeleverd.

Vertrouwd merk ontbrak

Met CarNext.com wil Leaseplan die problemen oplossen. Leaseplan belooft dat je bij CarNext geen miskoop doet, want er zijn een vaste prijs, volledige onderhoudshistorie en veertien dagen garantie. Volgens directeur Erik Henstra van LeasePlan is er steeds meer vraag naar zo'n verkoopsite, maar ontbrak tot nu toe 'een merk waar mensen vertrouwen in hebben'. 'Dat merk is CarNext.com: geweldige auto's, vaste prijzen, afgeleverd waar en hoe de koper maar wil.'

CarNext is beschikbaar in 11 van de 32 landen waar Leaseplan actief is. De internationale campagne is gemaakt door een Nederlands bureau, Etcetera. In de video ligt de nadruk op rijplezier in een nieuwe auto. Regisseur Sune Svanborg Sorensen (NewAms) laat zien hoe één vaste bestuurder geniet van verschillende auto’s met verschillende bijrijders.

Autoverkoop moet omhoog

In het eerste kwartaal van 2018 verkocht Leaseplan minder auto's dan het jaar ervoor. Dat het bedrijf nu campagne voert voor de verkoopdienst is dus niet zo gek. Tegelijkertijd heeft ceo Tex Gunning meer plannen met CarNext.com.

In De Telegraaf zegt Gunning dat het minder vanzelfsprekend wordt voor mensen om een eigen auto te hebben. In de toekomst kun je daarom CarNext.com ook occassions leasen of via een abonnement afnemen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie