Maak jij de zorgcirkel rond?

Mensch ontwikkelt voor De Zorgcirkel positionering en employer branding.

Als er één onderwerp is dat meer aandacht van ons allemaal verdient, dan is het de ouderenzorg. Want nu steeds meer Nederlanders steeds langer leven, zijn er ook meer mensen nodig om voor hen te zorgen. En die mensen zijn er helaas steeds minder. Ouderenzorgorganisatie De Zorgcirkel pakt dit probleem op. Aan Mensch Creative Agency om hun aanpak in een scherpe positionering en passende arbeidsmarktcampagne te vatten.

Zorgnetwerk

De Zorgcirkel telt 4.300 medewerkers en meer dan 1.000 vrijwilligers en biedt zorg aan ruim 7.500 cliënten in vier regio’s in Noord-Holland. Bij mensen thuis en op 29 zorglocaties (o.a. verpleeghuizen, zorgcentra, revalidatielocaties en dagbesteding). Omvangrijk, maar juist in de uitvoering super persoonlijk, ontdekte Mensch. Door de zorglocaties, medewerkers, ouderen, familie en andere zorgverleners te bezoeken, werd duidelijk dat er rondom iedere oudere een team opereert van zorgprofessionals én familie en naasten. Gelukkig oud worden doe je het liefste in je eigen vertrouwde omgeving met jouw cirkel van mensen om je heen.

Samen maken we de cirkel rond

Het inzicht dat De Zorgcirkel ouderen niet uit hun omgeving haalt, maar juist hun sociale cirkel instapt, staat centraal in de nieuwe positionering en campagne. Mensch vatte deze gedachte daarom samen in de merkregel ‘Samen maken we de cirkel rond’. Als belofte van zorgkwaliteit aan ouderen en hun naasten en als oproep aan de sociale omgeving, zorgaanbieders en (potentiële) medewerkers. En wellicht later ook richting politiek en verzekeraars. In de hoop dat het vormen van cirkels van zorg niet voorbehouden blijft aan een organisatie die De Zorgcirkel heet.

Afgelopen week lanceerde De Zorgcirkel de door Mensch ontwikkelde arbeidsmarktcampagne Samen maken we de cirkel rond. Deze campagne schetst een realistisch beeld van het samenwerken in de ouderenzorg en is sinds vorige week volop zichtbaar in Purmerend, de Zaanstreek, Noord-Kennemerland, Edam-Volendam en omstreken.

Zorgcirkel_Banner_03_0.jpg

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →