Premium

Merci wil Nationale Bedankdag ook in Nederland groot maken

Merci zegt zich geroepen te voelen om mensen te helpen hun dankbaarheid te tonen.

Bedankt Superheld, Bedankt Topper

Op 21 september aanstaande vindt de eerste ‘Nationale Bedankdag’ plaats. Internationaal bestaat er al een ‘Thank you day’ (de eerstvolgende is op 11 januari aanstaande), nu wil chocolademerk Merci de dag ook naar Nederland brengen. Tja, welk merk anders? Het doel van de dag is om consumenten te inspireren en activeren om hun dierbaren vaker te bedanken:

In de aankondiging van de noviteit haalt Merci onderzoek aan, waaruit blijkt dat iemand bedanken blij en enthousiast maakt. ‘Daarom worden mensen op de Nationale Bedankdag gestimuleerd elkaar vaker een extra bedankje te geven. Juist op de momenten en voor de dingen die vaak als vanzelfsprekend worden gezien.’

Fotowand

Om de vuur van het pr-moment aan te blazen, heeft Merci een batterij aan activiteiten klaarstaan. Er is een tv-commercial en een radiocommercial, maar de nadruk ligt op pr.

Die moet onder meer gegenereerd worden door influencers (bureau: De Bruijn PR) en middels een contentsamenwerking met RTL Boulevard. Bij de verkooppunten worden POS-materialen geplaatst, er komen limited edition-verpakkingen met teksten als ‘schatje’, ‘topper’, ‘superheld’ of ‘dreamteam’ en als kers op de taart is er een bedank-pop-up store in the Westfield Mall of the Netherlands.

In die store kun je op de foto met levensgrote Merci-chocolade, er is een gouden bedankmuur waar mensen hun eigen bedankje aan kunnen hangen in de vorm van een hartje, en er is een grote fotowand in chocoladethema. ‘Leuk voor Instagram.’

Appje

Bovendien kunnen mensen op de website van Merci hun choco-bedank-cadeau personaliseren, bijvoorbeeld door de naam van de geadresseerde op de Merci-cover af te drukken.

Merci zegt dat de invulling van het bedanken aan mensen zelf is. ‘Het kan mondeling of met een cadeautje of een appje. In ieder geval is de dag in het leven geroepen om dankbaarheid te tonen en mensen hiermee te inspireren dit vaker te doen. Merci voelt zich geroepen om mensen hiermee te helpen en ze te inspireren.’

Als het aan Merci ligt, is het vanaf nu ieder jaar op 21 september Nationale Bedankdag.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie