Nederlands Bakkerij Centrum wil imago van brood verbeteren met animatiecampagne

De ‘nietsvermoedende graankorrel’ zit ‘boordevol vezels’, aldus voice-over James Worthy in de door Selmore ontwikkelde campagne.

Er doen 'allerlei verhalen' over brood de ronde, stelt NBC

Volgens het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) doen er ‘allerlei verhalen’ de ronde over brood. Zo zou het bijvoorbeeld ongezond zijn en slecht voor je darmen. Onzin, vindt het NBC, dat een educatieve campagne heeft gelanceerd om te benadrukken dat brood júist gezond is en bovendien past in een moderne levensstijl.   

Brood, goed verhaal

De animatiecampagne, ontwikkeld door Selmore, Food Cabinet en Artbox, bestaat uit een reeks verhalen, waarvan de eerste, getiteld Succesverhaal, het verhaal vertelt van een ‘nietsvermoedende graankorrel’ die erachter komt dat zijn succes ‘in z’n buitenkant’ zit, ‘want die zit boordevol vezels’. Brood, goed verhaal, voegt voice-over James Worthy toe. Aardig detail is dat de schrijver als bekend stottert, wat maakt dat de opname 'de hele middag' in beslag nam, zegt creative director Niels Westra goedbedoeld.

Selmore is sinds begin dit jaar het vaste bureau van het NBC. Het won recent de pitch ten faveure van Alfred, dat de 'Ode aan brood'-reeks voor het NBC ontwikkelde.

Voedzame eigenschappen

De reeks gaat verder in oktober, wanneer Onzinverhaal en Sterk Verhaal uitkomen en waarin de voedzame eigenschappen van volkorenbrood worden uitgelicht. Dit alles is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, voegt het NBC toe.

De kijker van de verhalen wordt geleid naar broodgoedverhaal.nl, waarin een digitale bibliotheek de verschillende verhalen samenkomen.

De campagne wordt op televisie en online uitgerold, in Nederland en België. Bekijk 'Succesverhaal' hieronder:

Advertentie
advertisement
Credits:
Klant: Nederlands Bakkerij Centrum
Creative: Selmore Creative Agency
Strategy: Food Cabinet
Regie: Jorrit Stollman
Productie: Artbox
Animatie: Artbox, A Good Beer
Post Productie: Compound
Geluidsstudio: Public Audio

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie