Pasta (van Barilla) is zonder opsmuk het allerlekkerst

CAMPAGNEPRAAT | Ons panel had graag het dolce vitagevoel teruggezien in een filmpje over pasta. En waar zijn de knappe mannen in maatpakken?

Campagne: The promise met Roger Federer en Zizou
Adverteerder: Barilla
Bureau: Boomerang
 

MK: Zo meneer Bol, Adformatie gaf ons een kort zomerreces, maar zet ons nu weer aan het werk. Wat vinden we van de nieuwe campagne van pastamerk Barilla en hun bureau Boomerang?  Persoonlijk verwacht ik bij een film over pasta, van die heerlijk traditionele Italiaanse beelden met diepe borden spaghetti, la famiglia aan tafel, oranje avondgloed en rode wijn. Maar niks van dat alles. Roger Federer, spokesperson van Barilla, trekt een good old random act of kindness uit z’n tennistas. 

WAB: Federer is inderdaad de vriendelijke Barilla spokesman die dit perfect kan. Zizou, de hoofdrolspeler uit het filmpje, is een vrolijk jochie dat nu, een paar jaar later, de door hem gevraagde uitdaging mag aangaan. En wij zijn niet de enigen die dit lekker creatief werk vinden. Ik zie het filmpje op social regelmatig gedeeld worden.

MK: Eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke film geworden. Fan of niet, je kan na het bekijken niet anders dan van deze man én van zijn jonge uitdager houden. Op likeabililty ticks deze dus all the boxes: sympathiek, ontwapenend, menselijk, kwetsbaar. Recht in het hart. Ik kan niet anders zeggen dat dat deze Barilla’s pay off, ‘A sign of love’ meer dan recht doet. Wat jij? 

WAB: Dat hoge gehalte likeability is er zeker. De feel-good druipt er vanaf. Kortom deze zit wel snor. Dus welk oordeel geven we? Het is zomer, het strand lonkt, dus een korte column is nu wel lekker, toch…?

MK:Jij denkt La Krouwel geeft een dikke 10 en klaar zijn we?! Maar nee hoor. Want ik zit wel met iets anders dan pasta in mijn maag: supersympathieke acties alleen zijn niet genoeg. Wat is de koppeling met het merk? Waarom ineens de bordjes pasta op het eind? Ofwel, hoe hadden ze de merk- en productkoppeling en dus begrip, ook in deze film kunnen brengen, zonder de kracht van deze briljante activatie teniet te doen? 

WAB: Mijn gevoel is dat het concept en de actie briljant zijn. Maar de opbouw van de verhaallijn, het acteren en de regie liggen er voor mij net iets te dik bovenop. Dat is misschien mijn persoonlijke smaak. Nu is het goed, maar niet briljant. En dat had er wel in gezeten. Als je het geloofwaardiger en dus echter had gehouden, dan hadden wij geen twijfels meer. Productkoppeling zit er echt wel een paar keer in. Maar ook daar vind ik dat het er iets teveel bij de haren is bijgehaald. Weet je welke les ik deze vakantie in Italië heb geleerd? 

MK: Nou vertel? Ik denk bij Bella Italia gelijk aan knappe mannen in maatpakken op crèmekleurige Vespa’s. Maar dat bedoel jij vast niet? 

WAB: Focus Krouwel. Hier komt ie: Italiaans eten is supersimpel. Ik heb daar werkelijk genoten van de beste pasta’s. En echte Italianen doen niet heel chique over dat het alleen maar verse pasta moet zijn. Pasta uit een zak of pak, zoals die van Barilla, is ook top. Maar als ze koken, dan houden ze het heel puur. Geen onnodige opsmuk. De beste ingrediënten doen hun werk. In dit geval zijn Zizou en Federer dus genoeg. In 2020, midden in de lockdown, was er de Rooftop-activatie. Die had dat gevoel beter. 

MK: Ah, ik zie wat je bedoelt. The devil is in the detail zoals gewoonlijk. Dat geldt voor pasta’s, tennis én reclame. Deze activatie had met, alleen deze twee hartveroverende mannen en de pay off in beeld, prima zijn werk gedaan. Maar ergens in de mediamix is dat pasta-momentje wel nodig. Laten we eerlijk zijn; de meeste mensen zullen wel genieten van deze film, maar niet weten dat het van Barilla is of wat dat merk verkoopt toch? 

WAB: Eens. Opvallen is één, merkkoppeling en dus echt effect, is iets anders. Echte tennissers weten dat er meer nodig is voor game, set and match. Laten we erop gokken dat Barilla, naast deze dijk van een activatie, ook een dijk van een good old (online) RTV, outdoor- en print(product)campagne voert. Want dan hebben ze werkelijk een Grand Slam te pakken. 

Campagnepraat

Mariëlle Krouwel en Willem-Albert Bol challengen elkaar in een nieuwe pennenstrijd op Adformatie. Zij marketingbaas van NN Group, hij eindbaas van Abovo Maxlead. Beiden een groot hart voor marketing en reclame, verslaafd aan J.Lo-gifjes op Twitter en niet in de laatste plaats een prikkelende mening over nieuwe campagnes die het vak wekelijks over zich uitgestort krijgt. Iedere week betwijfelt, bekritiseert en bewierookt dit illustere duo een actuele campagne. Met vandaag de nieuwe campagne van Barilla.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie