The Planet Vs. Bolsonaro: campagne ondersteunt aanklacht tegen Braziliaanse president

Non-profitorganisatie AllRise werkt samen met 180 Amsterdam.

180 Amsterdam werkt samen met de internationaal opererende non-profitorganisatie AllRise aan de campagne 'The Planet Vs. Bolsonaro'. De campagne ondersteunt de aanklacht die AllRise bij het Internationaal Strafhof heeft ingediend tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Het doel is om een ​​baanbrekend juridisch precedent te scheppen dat het makkelijker maakt om milieucriminelen ter verantwoording te roepen en soortgelijke misdaden in de toekomst te voorkomen.

Advertentie
advertisement

De lanceringscampagne is ontwikkeld om de impact van de aanklacht te vergroten, awareness te creëren en mensen op te roepen om de actie te steunen. Onder meer films, print en digitale middelen worden zo breed mogelijk ingezet. Gifs, Instagram Stickers, een website die geoptimaliseerd is voor bezoekers met trage internetverbindingen, campagnepagina's die gelanceerd worden op een groot aantal platforms, van Twitter tot Facebook en lokale kanalen zoals Weibo en Douyin.

Het gaat AllRise erom dat iedereen haar of zijn stem kan laten horen bij deze actie rond de klimaatcrisis. Ook mensen die technisch minder bekwaam zijn of op plekken wonen waar internet niet vanzelfsprekend is.

Johannes Wesemann, oprichter van AllRise: 'Alleen als we samen één front vormen ​​en daders zoals de Braziliaanse president Bolsonaro voor het gerecht brengen, kunnen we onze planeet veilig doorgeven aan volgende generaties. Machtige personen die opzettelijk het milieu vernietigen moeten worden vervolgd. Met de kracht van de wet en met de kracht van deze campagne.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie