Print in alle fases van je campagne

Van awareness tot conversie: zo zet je print in alle fases van je campagne in

Plusproposities in tijdschriften en kranten zijn een belangrijk onderdeel van de marketingstrategieën van adverteerders. Veel marketeers gebruiken print voornamelijk in de eerste fase van hun campagne om de aandacht van lezers te trekken en hun boodschap over te brengen. Maar vaak wordt vergeten dat print ook ingezet kan worden om merkoverweging en conversie te stimuleren. Dit kan bereikt worden door het gebruik van plusproposities. Maar wat zijn deze aanbiedingen precies en hoe kun je ze toepassen? Lees snel verder of ga naar Grow van DPG Media.

Wat zijn plusproposities?

In de kern zijn plusproposities alle advertentievormen die we in, op, aan of bij magazines of dagbladen (in de vorm van een meedraai) toevoegen om de aandacht van de lezer(es) te trekken. Een van de meest voorkomende methoden is het meenemen van plusproposities in de rug van tijdschriften. Dit doen we door mee te nieten of mee te lijmen, wat bekendstaat als "hechten en lumbecken". De weekbladen zijn geniet, de maandbladen gelijmd. Plusproposities bieden adverteerders een scala aan mogelijkheden om op te vallen, waardoor ze een effectief middel vormen om je boodschap in de meest geschikte content en context over te brengen.

Print in Touch, Tell, Sell

Print zien we nog vaak als een mediumtype dat we in de touch fase inzetten om het bereik te vergroten. Wat we vaak vergeten is dat we magazines ook in andere fases in de customer journey kunnen inzetten en daarmee full funnel kunnen adverteren, en wel met plusproposities. Plusproposities spelen een cruciale rol bij het bereiken van consumenten in verschillende fasen van het aankoopproces: de touch, tell en sell fase.  We bekijken door middel van inspirerende voorbeelden hoe adverteerders specifieke plusproposities inzetten om effectief te communiceren in elke fase. Houd er rekening mee dat de fotografie in dit artikel  bedoeld is ter inspiratie.

Print inzetten in de touch fase

In de touch fase draait het allemaal om merkbekendheid en het aantrekken van de aandacht van potentiële klanten. Plusproposities kun je gebruiken om op te vallen en de interesse van lezers te wekken. 

Uitvouwbare advertentie

Een voorbeeld van een pluspropositie in deze fase is een folder of insert (inlegvel) met een afwijkende vouwwijze die de nieuwsgierigheid van de lezer triggert, of je kunt opteren voor een stansvorm in je insert. Door te kiezen voor een unieke vorm die anders is dan de traditionele rechthoekige inserts, kan een adverteerder de aandacht van lezers trekken en hun merk in de schijnwerpers zetten.  

Zie onderstaand voorbeeld van Albert Heijn waarbij je de advertentie vanuit het midden open kan klappen. Of het voorbeeld van H&M waarbij de advertentie uit meerdere pagina’s bestaat.

H&M advertentie
AH advertentie

Creatieve advertenties

Een andere advertentievorm is een creatieve advertentie waar de lezer actief mee aan de slag kan gaan. Zo zijn er speciale inkten beschikbaar om op te vallen en kun je zelfs je pluspropositie voorzien van geur, die vrijkomt wanneer erover gewreven wordt. Andere voorbeelden van opvallende creaties zijn kalenders (die de lezers op kunnen hangen), stickervellen of creatieve uitsnedes.

Swatch advertentie
Kleenex advertentie
Advertentie Holland Casino

Echt opvallen met de coverpas

Wil je echt opvallen, kies dan voor een coverpas, dit is de meest prominente positie op het magazine en wordt altijd afgenomen in combinatie met een 1/1 branded content pagina. De coverpas dekt zowel de touch, tell en sell fase doordat de advertentie opvalt voor je merk, je ruimte hebt in het branded artikel om de lezer meer informatie of inspiratie te bieden. Tegelijkertijd volstaat de coverpas in de sell fase doordat je een unieke korting kunt toevoegen.Zie hieronder een voorbeeld van de coverpas in samenwerking met een branded content artikel.

coverpas Astrid&Therese

Print in de tell fase

In de tell fase willen adverteerders meer informatie verstrekken over hun producten of diensten om potentiële klanten te overtuigen. Plusproposities gebruiken we om uitgebreide details te delen en de voordelen van het product of de dienst te benadrukken. 

Meegehechte folder

Een voorbeeld van een pluspropositie in deze fase is een meegehechte folder die de lezer uitnodigt om meer te ontdekken. Zoals  eerder benoemd is dit de populairste pluspropositie. De omvang van een insert of folder varieert afhankelijk van het type tijdschrift. Bij tijdschriften met nietjes bestaan de meegehechte folders uit minimaal 4 pagina's en kunnen oplopen tot zo'n 48 pagina's. Bij maandbladen kun je een folder vanaf 2 pagina’s lumbecken. Door te spelen met de presentatie van informatie kunnen adverteerders de interesse van lezers vasthouden en hen overtuigen van de waarde van hun aanbod. 

Advertentie Sunweb
Advertentie Sunweb

Uitklapcover met stansvorm

Een ander voorbeeld om te adverteren in de tell-fase is een uitklapcover met stansvorm. Deze advertentie biedt genoeg ruimte om de lezer te inspireren met unieke content. Zie hieronder het voorbeeld van Renault.

Advertentie Renault
Renault

Print inzetten in de sell-fase

In de sell fase is het tijd om actie te ondernemen en de lezer aan te zetten tot aankoop. Plusproposities kunnen we gebruiken  om speciale aanbiedingen, kortingen of incentives te communiceren die de lezer aanmoedigen om te handelen. Dit kan door de pluspropositie op te plakken op een 1/1 advertentiepagina in het tijdschrift. Deze pluspropositie kan variëren van een pas of postcard van 10x15cm, of zelfs een volledige folder. Een voorbeeld van zo’n pluspropositie in deze fase is een papieren creditcard die op een advertentiepagina wordt geplakt en een tijdlijke exclusieve korting biedt voor lezers. Door dit gevoel van urgentie te creëren, kunnen adverteerders de conversie stimuleren en directe respons genereren vanuit het tijdschrift.

Hizi Hair
Corendon
Zillertal advertentie

Pluspropositie toevoegen aan de achterkant van een magazine

Een andere basisoptie om plusproposities toe te voegen, is door ze los op te leggen op de achterzijde van het magazine. Dit wordt machinaal gedaan en vervolgens wordt het magazine voorzien van een paper-wrap bij weekbladen of een plastic seal bij maandbladen.

Paper wrap Margriet

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →