Premium

Qatar Airways steekt 'Dancing in the streets' in een nieuw (voetbal)jasje

Vliegmaatschappij Qatar Airways sponsort de FIFA World Cup en laat dat zien met een vrolijke, muzikale commercial.

180 Kingsday

Zangeres Nicole Scherzinger (bekend van de Pussycat Dolls en X-Factor) is het middelpunt van de internationale tv-spot voor Qatar Airways. Zij zingt haar versie van de klassieker 'Dancing in the streets'.

Salam Al Shawa, directeur marketing- en corporatecommunicatie bij Qatar Airways: 'Wij willen dat fans het ultieme voetbalgevoel ervaren als zij onze commercial zien. Ons doel is mensen inspireren om te dansen, dromen en gelukkig te zijn, maar vooral veel plezier te hebben tijdens het WK.'

Nederlandse makelij

De video is gemaakt door het Nederlandse bureau 180 Kingsday. De productie heeft in totaal een jaar geduurd, vanwege de complexiteit van de opnames, het onderhandelen over de rechten van het nummer, het opnieuw opnemen ervan en werken volgens de strikte FIFA-richtlijnen.

In het persbericht benadrukken de makers de diversiteit van figuranten. En inderdaad, je ziet dansende mensen van alle leeftijden en verschillende culturen. Sander Volten, CEO van 180 Kingsday: 'Fans van rivaliserende clubs staan gezamenlijk te genieten tijdens de FIFA World Cup. Dit gevoel van verbroedering, plezier en gezonde opwinding wilden wij in deze campagne laten zien. Het resultaat is een vrolijke commercial, waar velen een glimlach van op het gezicht krijgen. Zelfs als jouw land niet meedoet aan het WK.'

Oordeel zelf hieronder.

Qatar Airways voert wereldwijd campagne rondom de FIFA World Cup

Campagne

De video heet trouwens niet 'Dancing in the streets', maar 'All together now'. Dat is de officiële slogan van Qatar Airways’ World Cup-Sponsoring, die wordt gebruik in alle commerciële uitingen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie