RCC wijst klacht het Gezinsplatform over advertentie Second Love af

'Uiting heeft geen erotisch lading'.

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft een bezwaar van het Gezinsplatform tegen de bushokjesreclame van Second Love iopnieuw afgewezen. 

Het Gezinsplatform had in maart al een klacht ingediend tegen de reclame, waarop een man en een vrouw staan met de tekst 'Op weg naar een avontuurtje? Ik ook'. De RCC gaf toen al aan de klacht niet te zullen toewijzen. De stichting zette de klacht desondanks door. Vorige week behandelde de RCC de klacht alsnog.

Advertentie
advertisement

Het Gezinsplatform - een stichting die, zoals de naam al zegt, opkomt voor het belang van het gezin - vindt het kwalijk dat Second Love de advertentie niet afschermt voor jongeren, terwijl dat wel gebeurt bij de reclames op radio en tv. Maar de RCC oordeelt dat de poster niet aanstootgevend is, omdat hij geen erotische lading heeft. 

Er is nog een mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Het is niet bekend of het Gezinsplatform daar gebruik van wil maken.

In het verleden is regelmatig geklaagd over reclames van Second Love, vaak door christelijke partijen als de SGP. Geen enkele keer leidde dat tor succes.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Plaats als eerste een reactie

Advertentie