Rolstoeltennisster Esther Vergeer held in nieuwe Calvé pindakaas-campagne

Calvé wil met de hoofdrol voor Vergeer maatschappelijk bewustzijn tonen.

Esther Vergeer en Edit Carlsson

De langlopende Calvé pindakaas-reeks heeft er een commercial bijgekregen. Na Lieke Martens is Esther Vergeer de nieuwe ster in de Calvé-campagne ‘Wie is er niet groot mee geworden’ (bureau: Alfred International). Esther Vergeer is rolstoeltennisster en won in haar carrière 44 grandslams. Met de keuze voor Esther Vergeer wil het merk duidelijk maken dat zij bewust bezig is met maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Advertentie
advertisement

Zoektocht

In de campagne is een jonge Vergeer te zien die druk speelt, sport en klautert op het schoolplein. Hoewel zij zichtbaar in een rolstoel zit, wordt er in de film niet de nadruk op gelegd. De focus ligt niet op haar beperking maar op haar gedrevenheid. Belangrijk voor zowel Vergeer als adverteerder en bureau was dat het kind in de campagne ook daadwerkelijk een beperking zou hebben en dat niet alleen zou acteren. Door deze voorwaarde moest de productie drie maanden worden uitgesteld totdat het geschikte kind was gecast.

Podium bieden

Vergeer is trots op de campagne. Door mee te doen wil ze graag een podium bieden aan kinderen met een beperking en ‘het ongewone gewoon maken’. Calvé kan daar volgens haar bij helpen. Met de campagne wil zij kinderen nog meer duidelijk maken dat je beperking niet in de weg hoeft te staan om dingen te bereiken.

 

 

CREDITS

Unilever/Calvé Pindakaas: Thijs Sleddering, Maikel Fontein

Bureau: Alfred International

Productiemaatschappij: Pink Rabbit

Regisseur: Ismael Ten Heuvel

Edit: MRTN

Postproductie: The Ambassadors & Crabsalad

Geluid: Public Audio

PR: Glasnost

Nieuwe Calvé campagne
Advertentie