Sanquins zoektocht naar bloed mondt uit in een horrorcampagne

Bloedbank roept fans rond de release van het vijfde deel van Evil Dead Rise op te gaan doneren.

Beeld uit Evil Dead Rise

Wie het wel lekker vindt om veel bloed te zien in een film, zal ook niet te kleinzerig zijn on zelf wat van zijn bloed te doneren.

Dat moet ongeveer de gedachte zijn van Sanquin, dat samenwerking is aangegaan met bioscoopketen Kinepolis rond de horrorfilm Evil Dead Rise.

6500 liter bloed

In het vijfde deel van de reeks horrorfilms spuit en vloeit er weer het nodige bloed, 6500 liter om precies te zijn. Daar was zelfs een eigen nepbloed-productielijn voor nodig.

In het echte leven is het niet om zo eenvoudig aan meer bloed te komen, reden voor Sanquin en Kinepolis om horrorfilmfans op te roepen om bloeddonor te worden.

Dat is hard nodig; voor duizenden patiënten is bloed van levensbelang en alleen beschikbaar dankzij bloeddonors.

Kinepolis Horror Night

Aftrap van de samenwerking is de Horror Night op 21 april in 15 verschillende Kinepolis theaters. Tijdens deze nachtt wordt het publiek getrakteerd op een scary ervaring in de bioscoop.

Bezoekers kunnen met behulp van horrorprops zelf een bloederig slachtoffer of juist moordlustige psychopaat spelen.

Op deze manier hoopt Sanquin via het platform van Kinepolis vooral mannen tussen 18 en 25 jaar aan te spreken. Zij zijn voor de Bloedbank een moeilijk bereikbare groep, die niet vaak aan bloeddonatie denkt.

 

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Wunderman Thompson
Leuk idee trouwens
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie