Scheermesjes-challenger Boldking heeft geen bureau nodig voor zijn commercials

De nieuwe commercial over flexibel scheren moet de naamsbekendheid een boost geven. In 11 landen.

'Een nieuwe manier van scheren' promoten, dat is de inzet van de nieuwe campagne van challenger op de scheermarkt Boldking. Challenger ja, maar nieuwkomer is Boldking geenszins. Het startte in 2013 in Nederland en was het eerste scheermesjesmerk dat een abonnementsvorm introduceerde. Gillette volgde dat idee twee jaar later.

Ondertussen is de naamsbekendheid van Boldking niet om over naar huis te schrijven, ook al zegt Boldking zelf tevreden te zijn met een naamsbekendheid van 52,8 procent (spontaan plus geholpen) voor een merk dat zeven jaar bestaat. De nieuwe commercial over flexibel scheren moet daar verandering in brengen. Het gebruikelijke pad is dan om een bureau in te schakelen, maar daar doen ze bij Boldking (waar overigens het Nederlandse Slingshot Ventures - TBWA-hotshot Simon Neefjes sloot zich daar onlangs bij aan - ook in investeert), niet aan. Niets daarvan, de campagne is in-house ontwikkeld door een creatief team en eigen producers, dus zonder tussenkomst van een creatief bureau.

Morning Flex - Selfie (10')

Boldking: 'We willen met de keuze van "echte" mannen die op hun eigen, opvallende en flexibele manier hun dag beginnen, laten zien dat iedereen zo zijn eigen voorkeur voor scheren heeft, zowel qua manier van scheren als qua stukje lichaam of gezicht. We hebben voor de campagne met ‘fans of the brand’ gewerkt in plaats van alleen gecaste modellen.'

 

Een nieuwe manier van scheren? Boldking doelt daarmee op het feit dat 'de moderne man' zich anders scheert: 'Minder vaak en óók zijn hoofd en de rest van zijn lichaam.' Dat is de reden waarom Boldking met zijn nieuwe campagne zijn USP, 'het flexibele mesje', zegt te willen benadrukken.' De campagne loopt in het eerste kwartaal van dit jaar in 11 landen en bestaat uit drie televisiecommercials, social content, banners, online video en print. 

Boldking zegt penetratie te willen bewerkstelligen met de scheermesjes, om vervolgens andere producten aan ze te verkopen, zoals shaving cream of deodorant.

Morning Flex - Ballet (10')

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie