Snoop Dogg wordt gezicht van Zweedse bank Klarna

De ster is aandeelhouder geworden en moet de bank populairder maken.

De Zweedse Fintech Klarna maakt een campagne met artiest Snoop Dogg. De rapper krijgt een minderheidsaandeel in ruil voor zijn imago en gezicht. De commercial is gemaakt door bureau Nord DDB en moet de bank populairder maken. 

Voor de 48-jarige Snoop Dogg, oftwel Calvin Broadus, is deze actie een onderdeel van zijn internationale investeringsstrategie. De Amerikaanse rapper licht toe: “Ik heb gezocht naar mogelijkheden om mijn portfolio van investeringen in tech uit te breiden naar Europa. Als ik kijk naar hoe Klarna opereert en de status quo uitdaagt, is het een match made in heaven.’

Bling bling

De Zweedse Fintech staat voor ‘smooth payments’ en daarom wordt Snoop Dogg in de campagne omgedoopt tot ‘Smoooth Dogg’.

In het eerste filmpje zien we hoe Snoop Dogg, vergezeld door Afghaanse windhonden met een gouden vacht, zich klaarmaakt voor de transitie van Snoop naar Smoooth Dogg. Gehuld in een gewaad loopt hij naar een altaar. Daar staat een roze kist met een ring. Met trots schuift de rapper die om zijn vingers, die de woorden 'Smoooth Dogg' uitbeelden. Het filmpje eindigt met een dansende menigte. 

Het tweede spotje smeert de rapper voor zijn Afghaanse windhonden een broodje pindakaas. Deze handeling gaat erg smooth: het mes met goudgekleurde pindakaas glijdt in één soepele beweging over het brood heen. Snoop Dogg vertelt: 'Gouden pindakaas, dat klinkt als een betaling die je in delen zou willen doen.' Hij verwijst naar de service waarmee klanten in delen kunnen betalen. Deze optie is in Nederland niet beschikbaar. Voor webwinkels die met Klarna zaken doen in het buitenland is betalen in delen wel in bepaalde landen beschikbaar.

Het derde spotje begint met een close-up van Smoooth Dogg’s gezicht. Hij ligt in bed in een extravagante en slaapkamer. Wederom wordt hij vergezeld door zijn goudharige honden. Hij opent zijn ogen en zegt: 'Omdat ik weet dat ik pas later voor dit alles hoef te betalen voel ik me zo… relaxed.' Dit is opnieuw een referentie naar een service van Klarna, waarbij klanten kunnen kiezen om later te betalen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie