Fietsenmerk Veloretti verklaart de oorlog aan auto’s

De campagne ‘F*CK CARS’ moet fietsers wereldwijd aanspreken.

Het Amsterdamse merk Veloretti verkoopt fietsen in 23 landen en begint nu een internationale online campagne. De video ziet er in eerste instantie uit als een typische bedrijfsvideo (veel slomo’s van fietsen en logo’s in beeld), maar de boodschap en de manier waarop die gecommuniceerd wordt zijn opvallend.

Volgens het fietsenmerk is het oorlog tussen fietsers en automobilisten in grote Europese steden. ‘Of het nou gaat over Parijs, Londen of Rome, overal lijden fietsers onder het geluid, de vervuiling en de gevaren van de vele auto’s op de weg’, aldus Veloretti.

Schrijven met een fiets

Vandaar de boodschap ‘F*CK CARS’. Dat zeggen ze niet hardop, maar met een fiets. Reclamebureau Anomaly sloot een fiets aan op een computer en hield de locatie van de fiets bij via GPS.

In de video zie je hoe een man op een knalgele fiets door Amsterdam rijdt. Zijn exacte route wordt bijgehouden en uitgeprint. Aan het eind van zijn 76,8 kilometer lange fietstocht zie je wat hij geschreven heeft.

De film is gemaakt door het creatieve duo dat zich ‘G-unit’ noemt: Guillaume Roukhomovsky en Gilles Suprin.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Audrey
Created by Anomaly, the campaign takes inspiration from the frequent accidents between cars and bikes that often result in cross words and crude language. Backed by UK-based artist Rival Consoles https://www.mcdvoice.cool
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie