Videoland gaat in campagne ‘over the top’ met absurdisme en zelfspot

Streamingdienst lanceert eerste video’s met pay-off Streaming out Loud, gemaakt in samenwerking met Selmore.

Videoland lanceert een nieuwe campagne onder de pay-off Streaming out Loud. De eerste drie filmpjes die het heeft uitgebracht laten weinig te raden over de koers samen met zijn nieuwe bureau Selmore is gekozen: over the top, met een licht vervreemdende, absurdistische vertaling van de content die het biedt.

Eerder dit jaar koos Videoland voor Selmore als bureau zonder daarvoor een pitch uit te schrijven; beide hadden een prima klik, de keuze werd daarop gebaseerd.

Samen kwamen ze tot een een ‘guiding idea’ en nieuwe pay-off van Videoland, Streaming Out loud. ‘Dat betekent niet dat we gaan schreeuwen’ zegt Sjors van Drie, brand-marketingmanager RTL. ‘Het vat samen waar we als merk voor staan en waar we naartoe gaan.’

Meer dan een campagneregel

Van Drie benadrukt dat Streaming out loud enerzijds betrekking heeft op het aanbod van Videoland: content waar heel Nederland over praat. ‘Anderzijds is het een oproep aan onszelf om alles op onze eigen manier - out loud - te doen. Een tandje mooier, echter, harder, emotioneler, humoristischer. Want Videoland is altijd een beetje meer.’

‘Een Guiding Idea is meer dan een campagneregel’, stelt Diederick Hillenius, creative director en Founder van Selmore. ‘Het verbindt alle facetten van Videoland en helpt bij het maken van keuzes. Wat past bij ons en hoe telt het bij elkaar op?’ Zo stuurt het gedachtegoed intern al ruim een half jaar om onder meer spraakmakende contentcampagnes te ontwikkelen.

Van Drie: ‘We hebben als enige Nederlandse streaming service een bijzondere positie in de markt. We zijn bekend en onze content is uniek. Misschien wel daardoor bestaat er een hechte verbinding tussen ons merk en ons aanbod. Reden genoeg om naast onze content ook ons merk in de spotlights te zetten.’

De campagne, die wordt uitgerold online, in print, op straat, radio, en tv, is uitgewerkt met onder meer Czar Amsterdam en Public Audio.

Credits
Klant: Videoland Sjors van Drie, Olaf Hovers, Maraya Tifres
Reclamebureau: Selmore Creative Agency
Creatieve directie: Diederick Hillenius
Copywriter: Hannah Mulder
Strategie: Jeroen Senden, Mara Janssen
Account: Tom Stoffels, Tess van Oosten
Productiemaatschappij: Czar Amsterdam
Regisseur: Jonathan Herman D.O.P |
Cameraman: Gabor Deak
Producer: Marius van de Weerd, Carolien Eversdijk Grading Crabsalad, Laurens Orij
Offline Studio: Erik Edit Online Editor Ton Habraken
Muziek: Massive Music
Geluidsstudio: Public Audio

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Tom Staphorsius
Volgens mij voor 30 seconden (te) ingewikkeld….
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie