Overheid stuurt vliegtuigjes de lucht in om strandgangers te waarschuwen

Overheid herinnert zonaanbidders aan corona-maatregelen.

Strandgangers worden met vliegtuigjes herinnerd aan de 1,5 meter-regel. Het initiatief komt van de overheid en mediabureau Initiative en werd uitgevoerd door Promodukties.

Vanuit het ministerie van VWS ontstond de wens om badgasten te herinneren aan het belang van afstand houden. 'Die zagen vorige week de hittegolf aankomen en de drukte op de stranden. Toen is ons gevraagd: hoe kunnen we die mensen het beste bereiken?', vertelt Sander Schönhuth van Promodukties.

Met in totaal vier vliegtuigen wordt de Nederlandse kust, de Wadden en de Friese Meren bediend. Aan ieder vliegtuigje hangt een enorm doek met daarop in koeienletters geschreven: houd 1,5 meter afstand.

Afgelopen weekend zagen strandgangers de toestellen vliegen, maar op dit moment staan ze aan de grond. Toch blijven 'de lijnen open', zegt Schönhuth. 'Als het weer nodig blijkt, gaan ze opnieuw de lucht in.' Of het effect heeft? 'Dat is lastig te zeggen, maar uiteindelijk denk ik van wel. Natuurlijk gaat het nog niet perfect, maar er wordt op deze manier wel meer bewustwording gecreëerd. 'We moeten erop blijven hameren.'

Mobiele billboards, die Promodukties ook regelmatig inzet, gaan dit keer niet de weg op. 'Daar moet je er je dan zoveel van inzetten, dit is veel effectiever. Het is by far de beste manier om hele kust te bedienen.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie