Grootste Nederlandse vrouwentitel komt met speciale manneneditie: Libello

Libelle en Stichting Lezen en Schrijven komen opnieuw met blad voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Voor het tweede jaar op rij brengen Libelle en Stichting Lezen en Schrijven een blad uit voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In Nederland zijn dat 2,5 miljoen mensen. Nadat in 2022 een extra uitgave van van ‘Libelle - Extra makkelijk te lezen’ verscheen, brengt de vrouwentitel voor het eerst sinds haar start in 1934 een blad voor mannen uit: Libello.

In het blad geeft Kees Tol, presentator en ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, een interview met prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven.

Daarnaast zijn er verhalen te lezen van mannen die jarenlang grote moeite hadden met lezen en schrijven. Ook vaste rubrieken over gezondheid, koken, mode en psychologie houden rekening met mannen.

Alle teksten staan in een lager taalniveau (A2/B1) en er is een eenvoudigere vormgeving. Het blad heeft een oplage van 70.000 exemplaren.

Mooi moment

De Libello komt uit in de week dat het ook Internationale Mannendag is. 'Een serieuze feestdag in het leven geroepen door de Verenigde Naties', zegt Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle: 'Het is de dag waarop de gezondheid en het mentale welzijn van mannen én de gelijkheid tussen mannen en vrouwen centraal staan. Een mooi moment lijkt mij om een extra makkelijk te lezen mannenblad te presenteren.' 

De Libello verschijnt als opvolger van de eerste Libelle - Extra makkelijk te lezen, die inmiddels een geschat bereik van 300.000 laaggeletterden heeft. Uit een enquête onder lezers blijkt dat 92 procent van hen het speciale blad fijn vond om te lezen.  De lezers waardeerden het blad met een 8,4.

Lezers gaven ook suggesties voor een nieuwe editie. Een veelgehoorde reactie: kan er niet een blad komen voor mannen, want die kunnen ook moeite hebben met lezen en schrijven? Aan die wens is nu voldaan. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie