Premium

Wegverzakking in de buurt? In Amerika kun je Domino's inschakelen

Pizzaketen Domino's repareert Amerikaanse wegen met de actie 'Paving for Pizza'

Sommige wegen in Amerika zijn er slecht aan toe en daar wil pizzaketen Domino's iets aan doen. Naar eigen zeggen is Domino's het zat dat zijn verse pizza's beschadigd raken door wegverzakkingen.

De actie 'Paving for Pizza' (bestraten voor pizza) werkt het internationale bedrijf samen met gemeentes om wegverzakkingen te verhelpen. Als de wegen in hun stad er slecht aan toe zijn, kunnen Amerikanen dat doorgeven op de website.

Merkbekendheid

Domino's selecteert een aantal steden die geld krijgen om de wegen op te knappen. In totaal besteeedt de pizzaketen 20.000 euro aan de wegwerkzaamheden. De keten heeft tot nu toe wegen in vier steden gerepareerd en de campagne duurt nog drie maanden.

De actie is bedacht door reclamebureau CP&B. De sympathieke actie draait natuurlijk ook om merkbekendheid. De wegverzakkingen die Domino's repareert worden gemarkeerd met een Domino's-logo en de tagline 'Oh yes we did.' Op de vrachtwagens van de wegwerkers staat 'bad roads shouldn’t happen to good pizza.'

De lokale bevolking is blij met de campagne. Een stadsbestuurder vertelt het Amerikaanse magazine Newsweek: 'Ik hield het niet voor mogelijk, maar Domino's kwam zijn belofte na en heeft echt wegverzakkingen in Bartonville verholpen.'

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie