Winnaars Gerety Awards bekend, Nederland scoort niet vaak bij vrouwelijke jury

Winnaars van de allereerste uitreiking van de Gerety Awards zijn bekend, een competitie met een volledig vrouwelijke jury.

De winnaars van de Gerety Awards zijn bekend. Deze competitie bestaat uit een volledig vrouwelijke jury en werd dit jaar voor het eerst gehouden. Nederland gaat met enkele prijzen naar huis. TBWA\Neboko wint brons met Frekkel. Wieden+Kennedy Amsterdam wint één keer goud met de Nike-campagne 'Caster Semenya'. Ons kikkerlandje behoort niet tot de top-5 meest bekroonde landen. 

Wel staan er meer Nederlandse bureaus op de shortlist. Zo haalt J. Walter Thompson de lijst met recruitmentcampagne 'Jade' voor Opel en 'The Unbias Button' voor ElaN. 180 Kingsday met 'We Need More Flowers' voor het Bloemenbureau. En TBWA\Neboko met 'McDonald's For You'.

'The Unbias Button' voor ElaN
'We Need More Flowers' voor het Bloemenbureau

Hieronder de andere winnaars

Winnaars Grand Prix

Lola MullenLowe wint met 'Hidden Flag', McCann New York met 'Changing the Game', VMLY&R Warsaw voor 'The Last Ever Issue' en AMVBBDO wint tweemaal met 'Viva La Vulva'. 

Bureau van het jaar

BBDO New York is uitgeroepen tot ‘Bureau van het jaar’. Met de onderstaande campagnes wonnen zij  tweemaal zilver, vier keer brons en staan ze acht keer op de shortlist.
- #DefyTheName voor Monica Lewinsky,
- Care-E voor KLM
- Nurses Save Lives voor Johnson&Johnson

Netwerkbureau van het jaar

BBDO Worldwide is uitgeroepen tot ‘Netwerkbureau van het jaar’. Het bureau wint twee keer een Grand Prix, eenmaal goud, driemaal zilver, vier keer brons en staat 17 keer op de shortlist. Het network won andere andere met  'Viva La Vulva' (Libresse) en 'Train' (AT&T).

 

De meest bekroonde landen

#1 Amerika (1x Grand Prix, 1x goud, 5x zilver, 8x brons en 13x shortlist)
#2 Engeland (2x Grand Prix, 1x goud, 2x zilver en 10x short list)
#3 Duitsland (2x goud, 1x zilver, 1x brons en 9x short list)
#4 Spanje (1x Grand Prix, 2x goud, 7x zilver, 1x brons en 2x short list)

Bekijk hier de volledige lijst met winnaars.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie