Zangeres Bente maakt song voor campagne over nare jeugdervaringen

De campagne Je Monster de Baas laat jongeren die ingrijpende dingen meemaken zich gezien en gehoord voelen.

Één op de vier kinderen en jongeren in Nederland maakt ingrijpende jeugdervaringen - zoals emotionele verwaarlozing of een vechtscheiding - mee. Om jongeren aan te moedigen te praten over wat ze meemaken en voelen lanceert het programma Gezonde Generatie de campagne 'Je Monster de Baas' waarin zangeres Bente een belangrijke rol speelt. De campagne is bedacht en gemaakt door Noise en wordt ondersteund door Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en negen andere kind- en vermogensfondsen.

Stil bij mij

De campagne richt zich op alle jongeren in Nederland om meer openheid te creëren over ingrijpende jeugdervaringen. De verhalen van verschillende ervaringsdeskundigen vormen de basis voor de campagne. De jongeren die eraan meewerken willen laten weten dat ingrijpende jeugdervaringen veel voorkomen en dat het helpt als je erover praat. De verhalen - inclusief een documentaire - zijn verzameld op www.jemonsterdebaas.nl.

Geïnspireerd door de ervaringsverhalen schreef zangeres Bente voor de campagne het nummer ‘Stil bij mij’. Een monster is in de campagne de metafoor voor ingrijpende jeugdervaringen en komt ook in de clip terug.

 

Een stapeling van ingrijpende jeugdervaringen kan schadelijke stress veroorzaken. Stress die op den duur kan leiden tot ongezond gedrag en chronische aandoeningen. Mark Monsma, directeur Gezonde Generatie: 'Meer dan de helft van de Nederlanders is chronisch ziek. Dat ingrijpende jeugdervaringen hier een oorzaak van kunnen zijn, is nog nauwelijks bekend. Daar willen we verandering in brengen. Ook willen we de gezondheidsschade door ingrijpende jeugdervaringen verkleinen en helpen voorkómen. Het creëren van meer openheid over ingrijpende jeugdervaringen, de drempel verlagen voor jongeren om erover te praten en het bieden van een luisterend oor zijn belangrijke eerste stappen.'

Credits

Bureau: NOISE Amsterdam
Muziek: Amp Amsterdam, Top Notch & Bente
Animatie & Design: NOISE
Productie Clip: Rogier Sol productie met regisseur Sjors Baarveld
Productie Docu: Wefilm met regisseur Claudio de Oliveira Marques

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie