Buma Cultuur en Adformatie slaan handen ineen met award 'Beste Reclamemuziek'

Stuur nú werk in voor de categorie ‘Beste Originele Compositie in Reclamemuziek'.

De verkiezing van de Beste Reclamemuziek is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Adformatie. Beide partijen organiseerden tot voor kort hun eigen verkiezingen op het gebied van reclamemuziek. Buma Cultuur is de organisator van de Buma Awards, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Eén van de Awards die wordt toegekend, gaat naar de componist van de beste originele muziek voor een reclamespot of -campagne.

Adformatie was de initiatiefnemer van de Adformatie Reclamemuziek Top-20. In het kader van deze verkiezing, die steevast aan het einde van het jaar werd georganiseerd, werd het Adformatie publiek uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete muziek bij commercials.

Advertentie
advertisement

‘Buma Award x Adformatie Beste Reclamemuziek.’

Dit jaar is besloten om samen op te trekken en de verkiezing van beste reclamemuziek onderdeel te maken van Buma Awards. Dit heeft geresulteerd in de introductie van de categorie ‘Buma Award x Adformatie Beste Reclamemuziek.’

Binnen deze categorie is een onderverdeling gemaakt in twee subcategorieën. Prijzen worden toegekend voor respectievelijk originele, speciaal voor een commercial gecomponeerde muziek (‘Beste Originele compositie Reclamemuziek’ ), en voor het succesvolle gebruik van een bestaand muzieknummer in een commercial (‘Beste Sync in Reclame’).

Voor beide categorieën zal het Adformatie publiek gevraagd worden om zijn stem uit te brengen op een shortlist die wordt samengesteld door een deskundige jury.

Uitreiking tijdens Buma Music in Motion

De uitreiking van de Buma Awards vindt dit jaar plaats op 21 en 22 mei tijdens Buma Music in Motion in Amsterdam. Deze jaarlijkse conferentie richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. Om de succesvolste componisten van de muziek voor deze media te onderscheiden, worden tijdens het event de Buma Award uitgereikt.

'Zeker bij de componisten van multimedia-muziek is het zo dat zij achter de schermen met hun talent verschrikkelijk veel goede muziek maken. De Buma Awards zijn de manier om één keer per jaar het vele talent uit Nederland de aandacht te geven die het verdient', aldus Frank Helmink, directeur Buma Cultuur.

ZEND NU IN

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren, worden vanaf nu uitgenodigd hun beste werken uit 2018 in te zenden via de onderstaande links om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen 10 maart 2019 binnen te zijn.

De categorieën zijn:

•             Buma Award Beste Radio en Televisievormgeving

•             Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film, Telefilm en Animatie

•             Buma Award Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Online)

•             Buma Award Beste Originele Compositie in Televisieseries

•             Buma Award x Adformatie Beste Reclamemuziek

o             Beste Originele Compositie in Reclamemuziek

o             Beste Sync in Reclame

•             Buma Award Beste Originele Compositie in Film

•             Buma Music in Motion New Talent Award

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie