Apple's PR-topvrouw is al na 8 maanden vertrokken

Stella Low werd van buiten gehaald, maar wordt al na 8 maanden opgevolgd door een Apple-veteraan. Low kiest voor haar familie, aldus Apple.

Kristin Huguet Quayle
Afbeelding: Apple

Apple heeft een nieuw head of worldwide corporate communications gevonden in Kristin Huguet Quayle, sinds 2005 werkzaam bij het techbedrijf als hogere woordvoerder. Haar promotie is opvallend omdat de vorige PR-topvrouw, Stella Low, de functie pas sinds mei 2021 vervulde. Low werd ervoor weggekaapt bij techbedrijf IBM, maar vertrekt nu al bij Apple om meer tijd met haar familie door te brengen. 

Dat bevestigt Apple aan Buzzfeednews. Volgens het merk is Quayle geknipt voor haar nieuwe rol omdat ze al ruim vijftien jaar bij Apple werkt, veel kennis heeft en die kennis goed kan delen met de buitenwereld. Quayle is al begonnen als PR-topvrouw en rapporteert direct aan directeur Tim Cook. 

Advertentie
advertisement

Lastige PR-vraagstukken

In de afgelopen jaren heeft Quayle zich beziggehouden met diverse lastige PR-vraagstukken bij Apple. Zo deed ze het woord namens Apple in een juridische strijd met de FBI over het ontgrendelen van een versleutelde iPhone van een terrorist. Ook ondersteunde ze directeur Took bij een reactie op een berucht artikel van Bloomberg over Chinese spionage via chips in onder meer Apple-apparatuur. Daarnaast deed Quayle de communicatie vanuit Apple in een rechtszaak tegen gameontwikkelaar Epic Games over de macht van de Apple App Store, schrijft Buzzfeednews

Apple werkt achter de schermen aan allerlei nieuwe producten die in Quayle's corporate-straatje gaan vallen. Dan gaat het niet om de nieuwe generatie iPhone en Apple Watch, maar om écht nieuwe Apple-producten als een Augmented Reality-headset en een zelfrijdende auto. De headset wordt later dit jaar verwacht, de auto binnen enkele jaren.

Advertentie