Hoe hard zijn zzp’ers geraakt door de coronacrisis? Vul de enquête van Adformatie in

Vervolg op het onderzoek van april 2020. Hoe vergaat het jou als freelancer? De vragenlijst kost slechts twee minuten invultijd.

Freelancers aan het werk in Capital C, een hotspot in Amsterdam voor professionals uit de creatieve sector

Het is bijna een jaar geleden dat voor zover bekend het eerste coronageval zich in Nederland voordeed. We staan inmiddels aan de vooravond van een derfde golf aan besmettingen, de economische schade is enorm.

Zzp’ers vangen als stootkussen van de economie als eerste de klappen op. In april vorig jaar hield Adformatie een onderzoek waarin dit naar voren kwam. Zo’n 60 procent van de freelancers bleek in de eerste maanden van de coronacrisis meer dan de helft van zijn inkomsten te zijn kwijtgeraakt, 42,5 procent meldde zelfs een inkomstenverlies van 75 procent of meer. Gelukkig gaf ook een aanzienlijk deel aan zich geen zorgen te maken, of er zelfs op vooruit te gaan.

We zijn benieuwd hoe het nu met je werk als freelancer gaat. Opnieuw hebben we een korte vragenlijst samengesteld over de stand van de zzp’ers in coronatijd. Wat is er met de inkomsten gebeurd? Hoe heb je gereageerd op de veranderende omstandigheden? En wat zijn de toekomstverwachtingen.

We vragen freelancers in ons vakgebied deze korte vragenlijst in te vullen. Ook als je afgelopen jaar gestopt bent als zzp'er zijn we benieuwd naar je ervaringen. Het kost je twee minuten tijd en levert een schat aan informatie op. Klik hier voor de enquête 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie