Kan Wietze het bestaansrecht van Sky Radio nog garanderen?

Wat is de toekomst van radio met alleen maar muziek en veel commercials?

Al minimaal twee jaar vraag ik mij af wat nog het bestaansrecht is van een radiozender als Sky Radio. Radio met alleen maar muziek en veel commercials. Irritante commercials wel te verstaan. 

Want zo kan ik de meeste radio commercials in het algemeen toch wel omschrijven. Het geluid staat net iets harder dan de zender zelf, waardoor het echt een storende factor is. Vooral in de auto een switch moment met de ‘zapper’ binnen handbereik.

Toch was Sky Radio in november en december 2016 de meest beluisterde radiozender. Ze scoren extreem hoog, vooral op de doelgroep vrouwen. Wellicht ook mede door de kerstmuziek. Maar het leeft dus nog wel.

Actualiteit en entertainment
Hoogst opmerkelijk. Je hebt zelf geen muziekkeuze en wordt continu voorzien van reclame. Sterker nog, toen ik nog een gratis Spotify-account had, waar dus maar 30 seconden per half uur reclame doorheen komt en waarbij je in grote lijnen zelf jouw muziek kan bepalen, werd ik door mijn directe omgeving vaak verontwaardigd aangekeken,. ’Vind je die reclame niet onwijs irritant?’, kreeg ik dan vaak te horen. Kan je nagaan wat luisteraars van Sky Radio door moeten maken. We raken verwend.

Zelf blijf ik thuis graag radio luisteren, naast mijn Spotify-abonnement. Maar de reden is dat ik actualiteit en entertainment wil. Vandaar dat ik in de ochtend wakker word met Radio 538. Reclames neem ik dan voor lief.

Mattie en Wietze
Toen was daar onlangs het gerucht dat Mattie en Wietze (en later alleen Wietze) de overstap zouden maken naar Sky Radio. Een stap die, naar mijn mening, uiteindelijk niet verkeerd zou uitpakken. Ondanks dat Sky Radio nu nog hoog scoort, kan het toch niet lang meer duren voordat de digitale radio mogelijkheden de overhand krijgt. Wat als Spotify bijvoorbeeld de mogelijkheid geeft om een keer per uur nieuws uit te zenden. En auto’s steeds vaker Spotify-mogelijkheden zullen bieden. Waarom zou je dan nog Sky Radio luisteren?

Ik heb er in ieder geval geen antwoord op. Mattie mogelijk ook niet, maar hopelijk voor Sky Radio weet Wietze het straks wel.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie