Marion Koopman stapt over van GroupM naar The Student Hotel

Na 9 jaar leiding geven bij Greenhouse en GroupM Emea kiest Koopman voor een nieuw avontuur bij de keten van hotels en studentenhuisvesting.

Marion Koopman verlaat GroupM, waar ze sinds 2020 chief growth director was, per 1 november. Ze gaat bij de Student Hotel de rol van chief operations & commerciel officer bekleden en direct samenwerken met ceo en oprichter Charlie MacGregor. Koopman: 'Bij The Student Hotel herkende ik direct de vernieuwende en ondernemende spirit en werd ik enorm geprikkeld doordat het een organisatie in transitie is - mede gedreven door de uitdagingen die er liggen na covid. En juist omdat het zo’n andere branche zie ik er een kans in om mezelf verder te ontwikkelen.'

Koopman maakte in 2012 de overstap van KPN naar naar het toen nog relatief onbekende Greenhouse Group in Eindhoven. Onder haar leiding groeide het bureau uit tot toonaangevend online marketing bureau. In 2015 werd Greenhouse overgenomen door GroupM (onderdeel van WPP). Na een integratie werd Greenhouse in 2019 tijdens de Amma’s uitgeroepen tot Digital Agency of the Year. Ook is zij voorzitter van de Via. Zij leidde de fusie tussen de Vea en IAB Nederland. Het leverde haar jaar aan jaar een positie op in de top tien van Adformatie Person of the Year. 

Koopman heeft haar rol als ceo van Greenhouse begin 2021 overgedragen aan Michiel Houben. Houben is mede-oprichter van het bureau Fresh Fruit dat aan de basis stond van het huidige Greenhouse. Hij zegt over het vertrek van Koopman: 'Marion is altijd een enorm fijne, toegankelijke en gepassioneerde collega geweest voor iedereen bij Greenhouse en GroupM. Ze is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor waar we nu als organisatie staan. In die zin gaan we haar natuurlijk enorm missen. Maar de erfenis die ze achter laat is toch vooral dat we allemaal hebben ervaren wat je voor elkaar kunt krijgen als je intense betrokkenheid bij je werk en klanten, innovatie én plezier samen brengt. Daar kunnen wij mee door.'  

Koopman blijft de komende tijd nog voorzitter van Via, dat na het vertrek van Wendy Pouw ook op zoek is naar een nieuwe directeur. Omdat Koopman al vier jaar voorzitter ligt het in lijn der verwachting dat zij volgend jaar wordt opgevolgd. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie