Premium

Sean Peron, marketingdirecteur Ace & Tate ontspant het best met een degen in zijn hand

OUT OF OFFICE | ‘Geen betere manier om niet aan werk te denken dan tijdens het schermen als iemand mij probeert aan te vallen.

Foto: Sem Langendijk

Wat maakt een creatief succesvol? Centrale thema in deze serie is wat talenten en leiders in de reclame- en marketingwereld beweegt om succesvol in hun werk, maar vooral hoe zij de ontspanning zoeken om zich lekker te kunnen bewegen in hun werk.

Wat doe je als je de Ace & Tate-deuren achter je dichttrekt?

Van alles. Ik ben behoorlijk saai hoor, maar waar ik goed van kan ontspannen is schermen. Voor schermen moet je dingen kunnen waar ik totaal niet goed in ben. Mijn coördinatie is niet goed en ik ben niet agressief. Maar tegenover iemand staan die mij wil aanvallen met een degen, is voor mij de beste manier om even niet aan werk te denken. Tijdens het schermen moet ik tegennatuurlijk reageren, namelijk degene die mij aanvalt, ook aanvallen.

Hoe kwam je in aanraking met schermen?

Via een vriend van een vriend toen ik in Tokyo woonde. Ik ging daar wel eens schermen, maar ik begon het pas echt te leren toen ik verhuisde naar Amsterdam en ik les kreeg van hele goeie trainers bij de SchermClub Amsterdam. Nu ben ik behoorlijk fanatiek, als het werk het toelaat, probeer ik een paar keer per week te schermen. Het is een mooi spel, de ene keer lukt alles wat je hebt geleerd in een wedstrijd en de andere dag totaal. Het kan dus ook een frustrerende sport zijn, maar een die wel blijft boeien. Vind het altijd leuk om (ervoor) te gaan. 

Ontspant schermen jou?

Zeker. Het is namelijk een fysiek behoorlijk zware sport. En fysieke inspanning geeft uiteraard geestelijke ontspanning. Wat mij aantrekt in deze sport is dat die fysieke inspanning wordt gecombineerd met een intense focus. Ik voel dat deze gedwongen intense focus op de tegenstander mij helpt te ontstressen. 

Helpt dit jou om beter te presteren in je werk als marketing director?

Dat denk ik wel, er is geen direct verband tussen iemand met een wapen bevechten en marketing, maar net zoals bij iedere zware baan, is het belangrijk dat je iets doet wat je ontspant en wat je werkstress relativeert. 

Waar krijg jij stress van?

Dat krijg ik een probleem probeer op te lossen, maar waar ik nog niet echt een oplossing voor heb. Ik heb de neiging om zaken teveel te overdenken en er niet over te communiceren. Als ik teveel in mijn hoofd zit, is het prettig om te schermen. 

Nog meer favoriete vrijetijdsbezigheden?

Ik ga graag hiken in de natuur samen met mijn vrouw. Wandelen van hut naar hut, het liefst in de Alpen. Het is heerlijk om in de natuur te zijn en om helemaal losgekoppeld te zijn van alles en iedereen. Het feit dat je niet bereikbaar helpt enorm om te ontspannen. Wandelen in de bergen is ook best inspannend, je hele lijf is in beweging, je moet geconcentreerd lopen, op je passen letten en tegelijkertijd geniet je van de mooie omgeving. En het heeft ook iets moois dat je alles wat je die dagen nodig hebt, op je rug draagt. 

Nog meer dingen die je graag doet na werk?

Tijd doorbrengen met mijn geweldige vrouw natuurlijk!

Deze rubriek kwam tot stand in samenwerking met studiostudio.film - creative content production

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie