Blauwe vinkjes op Instagram en YouTube lanceert Premium

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

Alle carrièretijgers verzamelen!

LinkedIn gaat je helpen je droombaan te vinden. Hoe ze dit doen? Gloednieuwe functies voor LinkedIn Jobs! Als je nu via LinkedIn zoekt naar een baan, is het mogelijk om voor ‘remote jobs’ te kiezen. Zo krijg je alleen nog maar vacatures te zien waarvoor je fysieke aanwezigheid geen vereiste is. Lekker thuiswerken dus! Daarnaast kun je met de nieuwe zoekfunctie door vacaturedetails scrollen, zonder verschillende tabbladen open te hebben staan. Maar dit is niet alles! Ook heeft de weergave van je werkervaring een update gehad. Opeenvolgende functies bij één bedrijf worden gegroepeerd onder een sectie. Daarnaast kun je sinds kort ook netwerken met spraakberichten en QR-codes. De dagen van papieren visitekaartjes zijn voorbij. Je kunt nu gemakkelijk je QR-code laten scannen via LinkedIn. Klaar om connecties te leggen!

Advertentie
advertisement
LinkedIn
LinkedIn

YouTube niet langer gratis

Tenminste, als je niet langer advertenties wil zien of horen. Het videoplatform YouTube rolt twee abonneediensten uit, YouTube Music en YouTube Premium. Voor de jongere generatie is het platform naast een streamingdienst ook een muziekvoorziening. Met de afzonderlijke app, YouTube Music, hoop YouTube een nog grotere uitkomst te bieden. In de app is het mogelijk om zowel offline als online muziek te luisteren. Op basis van slimme algoritmes gaat YouTube Music de juiste afspeellijsten aan je laten zien. Sta je in een sportschool? Dan biedt de app je een afspeellijst met workout nummers. In de gratis versie van YouTube Music worden reclames door de muziek heen gemengd. De Premium versie, die een tientje per maand kost, bevat geen commerciële uitingen. Ook verlost zijn van reclames op YouTube? Voor twee euro extra ben je ook op het videoplatform advertentievrij.

YouTube
YouTube

Blauwe vinkjes voor iedereen

Het exclusieve blauwe vinkje op Instagram is binnenkort minder exclusief. Niet alleen beroemdheden en grote merken, maar ook jij kan geverifieerd worden. Wil je zo’n blauw geverifieerd vinkje bij je profiel? Dan kan je nu eenvoudig zelf een verzoek indienen. Een ingewikkeld proces met een vertegenwoordiger van Instagram zeker? Nee, integendeel juist! Het enige wat je hoeft te doen is simpelweg een verificatie aanvragen. Dit doe je door je volledige naam en een foto van je identiteitsbewijs toe te voegen. Daarnaast wordt het op Instagram ook mogelijk om zonder sms-code een tweestapsverificatie uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld populaire wachtwoordbeheerders als 1Password en LastPass, of Google Authenticator en Authy. Niet alleen handiger, ook veiliger!

Instagram
Instagram

Series kijken op Facebook

Videoplatform Watch is eindelijk beschikbaar! Facebook startte vorig jaar al met Watch, maar nu kan iedereen de feature gebruiken. Facebook legt in het nieuwe videoplatform de nadruk op sociaal en interactief kijken. Stemmen op beslissingen van hoofdpersonages in een serie? Niets is te gek voor Facebook Watch! Het wordt zelfs mogelijk om samen met je vrienden een programma te bespreken in één chat. Zo kun je gelijk discussiëren over nieuwe personages! Het is wel duidelijk dat het kijkgedrag van vrienden centraal staat in Facebook Watch. We kijken nu eenmaal graag wat vrienden ook kijken. Dat wil jij toch ook?

Facebook
Facebook

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie