Fiets van Belgische minister gestolen tijdens persconferentie over... fietsen

Een van de besproken onderwerpen: fietsenstallingen

Het is een van de uitgangspunten in communicatie: het gaat niet om wat je zegt, maar om wat je doet.  

De Belgische minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft die les goed in zijn oren geknoopt. Hij kwam samen met zijn woordvoerder op de racefiets naar een persconferentie in Halle over een pakket aan fietsinvesteringen.

Goed gedrag

Na afloop wilde Weyts zijn goede gedrag nog even tonen en ging met enkele fotografen naar de plaats waar hij zijn fiets had achtergelaten om te poseren.

Daar kwam hij erachter dat die niet meer stond. Snel werd duidelijk dat het geen grap was: de fiets was tijdens de persconferentie gestolen.

Gevat antwoord

‘Ik had hem nochtans goed op slot gedaan’, liet de bewindsman . Weyts hoopt via camerabeelden te zien wie de dief is. Hij doet aangifte van de diefstal.

Hij had nog wel een gevat antwoord paraat op de vraag hoe hij bij zijn volgende bestemming zou komen: ‘We zitten in een station natuurlijk, dus dan kan je de trein nemen. Dat is een perfecte verbinding.’

Zijn woordvoerder was wat gelukkiger en kon op de fiets zijn dag vervolgen.

Foto: Ben Weyts in gelukkiger tijden op zijn eigen racefiets. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie