Trending deze week: je favoriete TikTok-hit met één klik in je playlist

Tiktoks nieuwste optie zorgt voor een nog groter verschil met Meta.

Nog sneller je playlist bijwerken met je favoriete sounds van TikTok. Dat is wat we kunnen verwachten van de net-aangekondigde optie binnen de populaire app.

Muziek en audio waren al een essentieel onderdeel van de app, maar worden nu nog belangrijker. De functie heet ‘Add to Music App’ en gaat samenwerken met je favoriete muziekstreamingdiensten. Tijd om je playlist bij te werken dus.

Heb jij je favoriete new artist al gevonden?

Je komt het vast vaak genoeg tegen: een nog onbekende artiest promoot zijn of haar muziek in een TikTok op je For You Page. Zonder een hele zoektocht kun je deze muziek snel in jouw playlist plaatsen met de nieuwe optie 'Add to music app'. Zo heb je niet alleen een goede playlist, maar kunnen ook nieuwe of onbekende artiesten hiervan profiteren. Win-win als je het ons vraagt.

Weer een strijd tussen Meta en TikTok?

Dit is een interessante stap van TikTok. Waar Meta juist recentelijk alle trending sounds heeft geblokkeerd en iedereen verwijst naar zijn eigen bibliotheek, is maakt TikTok het juist aantrekkelijker en vrijer om gebruik te maken van zijn platform. In plaats van de rechten aan te vechten, stimuleert het de originele creators van deze trending sounds en beloont ze zelfs met meer verkeer naar hun muziek op de streamingplatformen.

Wij zijn benieuwd welke gevolgen dit gaat hebben voor het social-medialandschap. 

TikTok geeft aan ook willen werken met een beloningssysteem voor de artiesten, maar dit zal pas later gerealiseerd worden. Zoals gewoonlijk moeten we in Nederland nog even wachten op deze functie, maar potentie is er zeker. Denk jij dat de voorkeur tussen beide platformen hiermee nog duidelijk is geworden?

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie