Makkelijker shoppen op Instagram en magische gesprekken op Messenger

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #LEKKERSOCIAAL

Instagram’s nieuwe home screen

Misschien heb jij ‘m al, de nieuwe home screen van Instagram. De kans is groot dat je er nogal aan moet wennen, want de indeling is helemaal omgegooid… Waar je hiervoor namelijk je likes, comments en nieuwe volgers kon bijhouden, krijg je nu Instagram Shops te zien en het plusje in het midden waarmee je nieuwe posts kon aanmaken, heeft ruimte gemaakt voor Instagram Reels.

De Shop pagina is volgens Instagram vooral bedoeld om makkelijk te kunnen winkelen via Instagram en kleine bedrijven te kunnen. Aanbevolen producten worden uitgekozen op basis van jouw interesses, maar ook ‘editors’ picks’ worden uitgelicht. 

Over de Reels pagina zegt Instagram het volgende: “This year, with the pandemic and much of the world sheltering in place, we’ve seen an explosion in short, entertaining videos on Instagram.” Deze explosie is natuurlijk vooral ontstaan op TikTok, maar daar heeft Instagram slim op ingespeeld door de lancering van Reels eerder dit jaar. Het is daarom niet gek dat er een apart tabblad wordt toegevoegd om er meer mensen naartoe te sturen.

Instagram probeert met deze veranderingen dus vooral toegankelijker te worden voor bedrijven en meer TikTokkers naar Instagram Reels te trekken. Of het gaat werken? De tijd zal het leren!

Advertentie
advertisement
Instagram

Drie social media-stats die jij moet hebben 📈

Het kan soms best taai zijn om in cijfers en statistieken te duiken, maar toch is het ontzettend belangrijk om ervan op de hoogte te zijn. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de volgende statistieken op een rijtje gezet die je kunnen helpen om social media zo effectief mogelijk in te kunnen zetten: 

  1. Engagement Rate ❤️
    De engagement rate geeft inzage in de betrokkenheid van jouw doelgroep. Hoe reageert deze doelgroep op jouw social media-posts: is dat beter dan verwacht of moet je iets veranderen aan jouw content, zodat je meer likes krijgt? 
  2. Social Share Voice 🗣️
    Hoe vaak wordt er over jouw merk én over jouw concurrent gepraat op Facebook, Instagram, forums of blogs? Gebruik hiervoor een analysetool die het aantal mentions kan meten
  3. Reactietijd ⭐
    Hoe snel reageert jouw bedrijf op de vragen van de klant? Doe je dit snel genoeg om een speciale badge van Facebook te krijgen? Zo niet, overweeg chatbots. Hiermee stijgt je klanttevredenheid!  

Magische gesprekken op Messenger en Insta ✨

Een bericht dat direct verdwijnt nadat je het hebt gezien, sounds familiar... Snapchat introduceerde dit jaren geleden, maar guess what?! Het komt binnenkort ook op Facebook Messenger en Instagram. 

Je activeert deze functie door in de chat omhoog te swipen. Vanuit hier kom je in de ‘dark-modus’ en verdwijnen alle berichten nadat ze gelezen zijn. Ook krijg je een melding zodra er een screenshot van de chat wordt gemaakt. 

Naar wie stuur jij jouw eerste verdwijnbericht? 😏

Instagram

Switch on or off? 

Je kent het wel, je bent lekker online aan het shoppen, om vervolgens op Instagram een advertentie te zien van de kleren die jij zo graag wilt. HOW?! 

Deze gepersonaliseerde advertenties zijn voor sommige mensen verleden tijd. Door een nieuwe update van Facebook en Instagram kan je deze advertenties uitzetten. Bij de nieuwe update krijgt iedereen een in-app notificatie om zijn of haar keuze vast te leggen.

Nu lijkt dit heel erg sympathiek van onze grote vriend Mark Zuckerberg, maar volgens kenners is dit niet zo vriendelijk. Het moment om je keuze vast te leggen is heel bewust gekozen door Mark. Want op dit moment valt het wel mee hoeveel advertenties je te zien krijgt en denk je waarschijnlijk: “laat die advertenties maar komen”. Maar Instagram gaat zich in de toekomst steeds meer focussen op e-commerce. Hierdoor zal je dus steeds vaker geconfronteerd worden met deze advertenties. 

Dus, wat gaat het worden: on or off?

Instagram

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie