Pieken met kerst op Facebook en de lesboeken verruilen voor TikTok

Social content-bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal

5 gouden tips die jouw online kerstadvertenties gaan laten pieken! 🎄

We willen je niet gelijk bang maken, maar op het moment dat wij dit schrijven is het over 45 dagen kerst. Say what 🤯?! Hopelijk ben je dus al druk bezig met het voorbereiden van kerstcampagnes op social. Mocht dit nou om wat voor reden dan ook nog niet het geval zijn, helpt Facebook je graag op weg met 5 tips om jouw social ads te laten pieken in deze toch wel bijzondere periode:

  1. Geef je merk een stem 🗣 - Personificatie speelt een belangrijke rol volgens Facebook. Wil je de dagelijkse consument aanspreken of probeer je een gemiddelde P.C. Hooftstraat-shopper te bereiken? Pas hier de stem van je merk op aan en integreer deze op alle kanalen die je inzet: consistency is key!

  2. Jouw product verdient de hoofdrol 🎬 - Het draait om visuals op Facebook en Instagram. Jouw producten verdienen het daarom om het middelpunt van belangstelling te zijn in jouw advertenties! Plaats ze vooraan en in het midden zodat jouw doelgroep weet wat je verkoopt en waarom. 

  3. Zeg het met woorden 💬 - Visuals zijn dus belangrijk, maar om jouw merk sterk op te bouwen is het verstandig om ook met woorden te benadrukken waarom juist jouw producten zo uniek zijn en waarom jouw doelgroep het nodig heeft. Het verwerken van de bedrijfsslogan kan ook goed werken in een ad copy. 

  4. Het oog wil ook wat 🛍 - Maak jouw producten nét wat unieker met een verpakking die overeenkomt met de look en feel van jouw bedrijf. Vooral tijdens de feestdagen kan een verpakking bijdragen aan de beleving en het gevoel rondom het aanschaffen van een product. Ook een persoonlijke touch zoals een handgeschreven kaartje doet het altijd goed. Tijd om weer eens in de pen te klimmen! 

  5. Besteed strategisch 💸 - Het is verstandig om te retargeten. Investeer je centen deze periode in de doelgroep die al op jouw site, app of Facebook-pagina heeft gekeken of al een product of dienst van jou heeft gekocht. Zo lift je ook weer de brand awareness en bouw je vaste klanten op. Slim! 

Advertentie
advertisement

N​ó​g betere direct-response advertenties met Snap Connect

Ook team Snap heeft goed nieuws voor adverteerders. Zo introduceert de app ‘Snap Connect’, een platform waarop experts haarfijn zullen uitleggen hoe Snapchat ingezet kan worden voor direct-response advertenties. Zo bieden deze experts je de laatste inzichten, creatiefste best practices en leukste succesverhalen - en dat allemaal afgestemd op jouw branche en regio. 

Voor nu focust Snap Connect zich op drie categorieën: mobile gaming, apps en e-commerce. Zo wordt er bij e-commerce bijvoorbeeld uitgelegd hoe je met Snapchat slim kan inspelen op jouw doelgroep door ze via de app naar jouw site te sturen om hier producten te kopen. 

Snap Connect is dus een soort mini cursus die je met verschillende video’s binnen de drie categorieën klaarstoomt om nóg beter te kunnen adverteren op het platform. Zeker de moeite waard om te checken! 🤓

Snap Connect

TikTok zal je leren!

Wereldwijd zitten er miljoenen scholieren en studenten thuis. En naast het volgen van online lessen, wordt er ook veel tijd op TikTok doorgebracht. Om een beeld te schetsen: sinds mei is het aantal actieve TikTok gebruikers in Nederland met een miljoen (!) gestegen naar 4,5 miljoen. En hier ziet TikTok uiteraard een kans. 

Om de thuiszittende scholieren en studenten iets educatiefs bij te brengen met de app, lanceerde TikTok eerder dit jaar al het #LearnOnTikTok programma en dit wordt nu verder uitgerold. Zo test de app nu met een ‘Learn’ feed naast de al bestaande ‘For You’ en ‘Following’ feeds waarin je eindeloos kan scrollen. 

TikTok heeft zelf nog niks bekendgemaakt over de nieuwe ‘Learn’ functie en het kleine groepje TikTokkers waarbij de pagina wordt getest, heeft aangegeven dat hij af en aan zichtbaar is. TikTok zit dus nog in het prille begin van de testfase, maar we komen bij je terug als er meer bekend is! 

Hoeveel Snapchat subscribers heb jij?

De Snap Creator Community vraagt, Snapchat draait: vanaf nu kunnen creators namelijk eindelijk het aantal subscribers toevoegen aan hun publieke profiel. Veel creators hebben gevraagd naar de functie om op hun profiel hun groeiende community weer te kunnen geven, aldus Snapchat. Het is optioneel, dus als Snapchatter kan je er zelf voor kiezen om je subscriber count aan of uit te zetten. 

Toch is deze ontwikkeling tegenstrijdig: Snapchat claimt namelijk al jaren ‘about real friends’ te zijn en bevestigt dit bijvoorbeeld met verdwijnende foto’s en berichtjes om het effect van een real-life gesprek na te kunnen bootsen. Maar aantallen, zoals een zichtbare subscriber count, zorgen er vaak voor dat er een competitie element ontstaat en zo bestaat de kans dat creators de drang zullen voelen om nog groter te worden dan andere Snapchatters. Wel zal deze functie waarschijnlijk zorgen voor meer engagement.

De tijd zal het leren of deze toevoeging positief of negatief gaat uitpakken. We houden het in de gaten! 👻

Snap subscribers

Facebook test met up- en downvotes, afgekeken bij Reddit?

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens de drang gevoeld om een post of comment op Facebook keihard te disliken. Helaas zijn er in de loop der jaren naast de like button wel ‘geweldig’, ‘verbluffend’, ‘grappig’, ‘verdrietig’, ‘boos’ en ‘medeleven’ buttons toegevoegd, maar kunnen we nog steeds niet disliken. En die dislike button gaat er waarschijnlijk ook nooit komen.

Toch test Facebook nu met iets dat er wel heel erg dicht bij in de buurt komt, namelijk met up- en downvotes. We zijn het met je eens dat een downvote niet zo lekker klinkt als een dislike, maar dat is nou net de reden waarom Facebook het deze naam heeft gegeven.

Up- en downvotes mogen uitgedeeld worden op comments in Facebookgroepen. Bij het aanklikken van het pictogram wordt de volgende vraag in beeld gesteld: ‘Is this comment valuable to members of the group?’ Waarop je simpelweg kan antwoorden met een druk op de ‘Yes’ of ‘No’ knop. Op basis van het aantal up- en downvotes komt een comment hoger of juist lager in de lijst te staan, net als bij Reddit 😉. 

Ondanks de andere naam, is de kans groot dat downvotes alsnog als dislikes geïnterpreteerd zullen worden. Het doel is in ieder geval dat het voor meer engagement gaat zorgen. Dat zal ook zeker gebeuren mocht de functie blijvend zijn. Het voelt namelijk toch best lekker als jouw comment veel upvotes krijgt!

Up- en downvotes

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie