[Poll] Moet de Stichting Gay Pride Amsterdam de Canal Parade nog wel willen?

Thuisblijvers vinden de tv-beelden van de Botenparade te gewaagd. Sympathie ontbreekt – en dat kan nooit de bedoeling zijn. Afschaffen dus?

De Botenparade van zaterdag is het meest bekende evenement van de EuroPride 2016. In totaal varen er dan maar liefst op feestelijke wijze door de grachten van Amsterdam. Er is een Marokkaanse Boot, een boot van het ministerie van Defensie en een Politieboot. En onder andere ook De Nederlandsche Bank, gemeente Amsterdam Bank, ING en PWC zijn vertegenwoordigd. Ze vormen samen een bonte stoet en vieren dat het kan in Nederland: trots zijn op wie je bent.

Gay festijn

Paradoxaal genoeg lijkt die Botenparade het hogere doel van de Stichting Gay Pride, de acceptatie van LHBT’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders), behoorlijk in de weg te zitten – blijkt uit recent . Voor de Canal Parade blijkt weinig sympathie te zijn. ‘Thuisblijvers vinden de tv-beelden te gewaagd,’ zegt Beerda. ‘Vooral lager opgeleide mannen die buiten de Randstad wonen, hebben moeite met het gay festijn.’ LHBT’ers zijn normale mensen, dan moeten ze ook normaal doen – is de veelgehoorde kritiek.

Foto: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie