Snapchat’s eerste Local Lens, en bij Youtube shoppen met je favoriete vlogger

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal

Tag, tag, dubbel tag

YouTube is bezig met een feature die het mogelijk maakt om rechtstreeks producten te kopen die je ziet in de video’s van jouw favoriete YouTubers. We kennen dit trucje natuurlijk van Instagram, waar je kan klikken op de ‘tag’ in een foto om het product meteen te kopen. 

Het is nog onbekend welk percentage van de productprijs YouTube zichzelf toekent. Wél is bekend dat de YouTubers zelf mogen bepalen welke producten ze wel of niet taggen. Dit is zeker interessant voor potentiële adverteerders, die hun nieuwste producten op deze manier nóg makkelijker kunnen laten promoten door de bekendste vloggers!  

Welke vlogger gaat zijn of haar doelgroep als eerste verleiden met deze shop-functie? 🛍

Advertentie
advertisement

Snapchat lanceert eerste Local Lens

Straten en winkels helemaal onder verven zonder gestraft te worden: in Carnaby Street, Londen, mag het. Hoe dan?! Gewoon met Snapchat’s nieuwe Local Lens die de naam ‘City Painter’ heeft gekregen. 

Door middel van AR kan je je creativiteit dus helemaal de vrije loop laten. Andere mensen kunnen met de filter ook zien wat voor creaties jij hebt gemaakt en hier overheen verven. 

Snapchat ontwikkelde al eerder het concept AR Landmarkers waardoor je Snapchatcamera bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren herkent en filters hierop toepast. Local Lenses zijn dus een uitbreiding hierop die hele straten in AR kunnen weergeven en mensen ook echt uitdagen om met andere Snapchatters creatief los te gaan. 

Snapchat, snapchat, snapchat

Filter your mind

We hebben nog meer Snapnieuws. Er staat namelijk een gloednieuwe samenwerking voor de deur in Snapchat-land: de meditatie-app Headspace en Snapchat slaan de handen ineen. We horen je denken: “Dat is een gekke samenwerking?”, maar dat valt wel mee! 

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de Amerikaanse Snapchatters meer stress ervaart dan vorig jaar. Om de gebruikers een handje te helpen introduceert Snapchat een ‘Headspace-filter’. Met deze filter kan je ongeveer 6 minuten mediteren en volledig tot rust komen. 

Wel zo lekker als je even het thuiswerken óf die vervelende collega wil ontsnappen. 😉

Snapchat, Snapchat, Snapchat

Storytime op Slack

Het thuiswerken zorgt voor steeds meer innovaties: iedereen is inmiddels gewend aan de meetings op Teams, Slack of FaceTime. De daily stand-up is bij vele bedrijven nu digitaal en er staan meer veranderingen voor de deur… 

Slack gaat later dit jaar een story-functie toevoegen op haar platform. Perfect voor een korte heads-up of een huishoudelijke mededeling. Dit is natuurlijk iets persoonlijker dan een berichtje in de groepschat. 👌

Slack, Slack, Slack

Gebruik jij Instagram stories op de juiste manier?

Als marketeer ben je altijd op zoek naar de beste insights en leukste tips voor social advertising. Hopelijk kunnen wij jou vandaag een beetje helpen met wat tips om Instagram Stories nóg effectiever in te kunnen zetten! 

Het team van Socialinsider heeft namelijk bijna 700.000 stories geanalyseerd om te kijken naar wat nou wel en niet werkt. De belangrijkste uitkomsten? Hier komen ze: 

  • De aandacht van volgers blijft het best behouden als je iedere dag één story van vijf frames post. Elk frame gaat na vijf seconden over naar het volgende frame en één story kan dus meerdere frames bevatten;

  • Gebruik filmpjes in je story! De click-through rate op een video, exit rate én overige conversies zijn beter bij video’s dan bij foto’s;

  • Probeer de eerste drie frames in je story zo interessant mogelijk te maken! De meeste mensen klikken bij de eerste drie frames weg.

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie