Video Beyoncé en Jay-Z stuwt bezoek Louvre

De meer dan 150 miljoen keer bekeken video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre.

In het Louvre
Beyoncé en Jay-Z

Het Louvre, het best bezochte museum ter wereld, heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. De grote aandacht voor het museum komt deels door de muziekvideo die Beyoncé en Jay-Z tussen de collectie opnamen: Apeshit. De video is meer dan 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre.

APES**T - THE CARTERS

Mona Lisa

De piramidevormige ingang van het Parijse museum werd door 10,2 miljoen mensen betreden, een kwart meer dan het jaar ervoor en riant meer dan het vorige record uit 2012, toen 9,7 miljoen mensen naar de Mona Lisa en de kroning van keizer Napoleon kwamen kijken.

Het Louvre profiteerde ook van de terugkeer van toeristen die na de aanslagen in 2015 massaal wegbleven. Drie kwart van de bezoekers komt uit het buitenland, voornamelijk uit de Verenigde Staten en China.

Leeftijd

Een groeiende groep Franse schoolkinderen bezocht het oude paleis ook, mede omdat schoolreisjes zijn gelimiteerd na de reeks terreuraanslagen in het land.

Meer dan de helft van de bezoekers is onder de 30.

 

Bron: ANP

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Daan Muntinga
Dat klinkt fantastisch, fantastische video ook. Maar de conclusie dat het recordbezoek “deels” (1%? 80%?) wordt “gestuwd” door de grote aandacht voor de video kan worden verklaard is net zo voorbarig als aanlokkelijk. De andere verklaringen die worden aangedragen hebben vermoedelijk een stuk grotere impact gehad. Wishful thinking at best dus, dat stuwen van The Carters — of liever ‘wishful causality’. Tenzij jullie analyses hebben gezien die niet in dit stuk staan?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Renush
Think of your brain cells as spark plugs in a car. If spark plugs are left to get old, rusty and gunky, http://bejeweled3.co the car starts backfiring, takes long to start, and just declines in performance.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie