Vrouwen werken liever voor mannelijke baas

Vrouwen werken liever voor een mannelijke manager dan voor iemand van de eigen sekse. Dat blijkt uit een opiniepeiling die Monsterboard.nl uitvoerde onder bezoekers van de eigen site.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uit de resultaten blijkt dat iets minder dan de helft van alle respondenten geen specifieke voorkeur heeft voor een man of vrouw. Maar van de circa duizend vrouwen die wel aangeven een voorkeur te hebben, heeft 82 procent liever een mannelijke baas. Omgekeerd blijken mannen geen moeite te hebben met een vrouwelijke manager.
Vrouwelijke werknemers zullen wellicht met gemengde gevoelens de emancipatorische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgen, aangezien volgens het CBS het aandeel van vrouwelijke managers in de afgelopen tien jaar juist bijna verdubbeld is. Volgens de Volkskrant van vorige week is dit in absolute zin zelfs een verdrievoudiging. Het aantal vrouwelijke managers zouin negen jaar zijn gestegen van 14 duizend naar 44 duizend.Veel mannen juichen deze ontwikkelingen juist toe. Uit de peiling blijkt datmannen verrassend genoeg eerder een vrouw als manager willen dan de vrouwenzelf. Van de vrouwen met een specifieke seksevoorkeur blijkt maar 18 procentvoor een vrouw te willen werken, terwijl van de mannen met een seksevoorkeurmaar liefst 42 procent graag een vrouwelijke manager heeft. De mannelijkemedewerker van deze tijd lijkt dus een stuk geëmancipeerder.

Hoe opvallend deze uitslag in Nederland misschien ook lijkt, in de rest vanEuropa denkt men er net zo over. Uit parallelle onderzoeken die het MonsterCareer Network uitvoerde in twaalf Europese landen blijkt ook dat vrouweneerder voor een man willen werken dan voor een vrouw - en dat de mannelijkemedewerker daar een stuk geëmancipeerder over denkt. De Nederlandse vrouwendie een voorkeur uitspreken voor een man, scoren met hun 82 procent welboven het Europees gemiddelde (77 procent). Alleen de vrouwen in Italië enFrankrijk zijn nog meer mangezind. Daar ligt de voorkeur voor een mannelijkebaas op respectievelijk 87 en 89 procent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie