In 30 minuten 20.000 flesjes bier verkopen: Hertog-Jan flikte het met een special edition

Grand Prestige heeft negen maanden gerijpt in houten vaten van vier Schotse distilleerderijen.

De brouwer omschrijft de vierde editie van de Grand Prestige als een 'magisch huwelijk tussen bier en Schotse whisky.

Afgelopen zaterdag zijn er in een half uur tijd liefst 20.000 biertjes over de virtuele bar gevlogen: de Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog-Jan, een gelimiteerde oplage. Ook alle bijbehorende rondleidingen in de brouwerij in Arcen zijn volledig volgeboekt. 

Het digitale bureau The Valley en het biermerk hebben voor de lancering van het populaire biertje liefhebbers naar eigen zeggen 'ondergedompeld in de inherente smaak en adembenemende schoonheid van Schotland.''

Wat is er zo bijzonder aan het bier? Het gerstenat heeft negen maanden gerijpt in houten vaten van vier Schotse distilleerderijen, stuk voor stuk met een 'heel eigen karakter.' De brouwer omschrijft de vierde editie van de Grand Prestige als een 'magisch huwelijk tussen bier en Schotse whisky. Een 'proces dat om engelengeduld vraagt, maar uiteindelijk een zinderend resultaat oplevert', zo is te lezen in het persbericht. Aan superlatieven ontbreekt het de Limburgse brouwerij in ieder geval niet.

Advertentie
advertisement

Hertog Jan en The Valley houden niet van half werk: meesterbrouwer Gerard van den Broek reisde af naar Schotland om vast te leggen hoe het rijpen van bier en whisky tot een smaakvol geheel kwam. Het verhaal werd verpakt in de NRC-bijlage ‘Geduld is een schone taak’. Maar is het bier nu echt nergens meer te koop? In een recordtempo van 30 minuten is de gelimiteerde oplage van 20.000 bieren, die online exclusief in de webshop van de Hertog Jan verkrijgbaar waren, helemaal uitverkocht. De laatste 10.000 bieren zijn gereserveerd voor bezoekers van de rondleiding door de brouwerij.

Credits:

Hertog Jan
Gerard van den Broek
Sjors van Drie
Rianne Govers
Micha Peute
Vicky Steijntjes
Adriaan Bos

The Valley
Sheldon Bont
Joost van Praag Sigaar
Gijs ten Buuren
Francis Verdouw
Charlotte Willems

NRC
Natasja Admiraal
Charlotte Balder

Fotografie en video
Pie Aerts
Rik van der Kleij (Four Creating)
Boris Marijn (Four Creating)
Ester Gebuis

Packaging
Osborn Pike

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie