Reclamevrienden David de Winter en Rogier Cornelisse brengen 'terrassenboek' uit

Voor de bundeling van verhalen en tekeningen van de afleveringen van de Parool-serie Toen We Daar Zo Zaten loopt nog een crowdfundingsactie.

Reclamevrienden David de Winter en Rogier Cornelisse brengen samen terrassenboek uit

Reclamevrienden David de Winter en Rogier Cornelisse brengen samen een ‘terrassenboek’ uit. Het boekwerk is een verzameling van verhalen en tekeningen die het art-director-en-copywriter-duo ontwikkelde en die eerder een jaar lang wekelijks gepubliceerd werden in de PS-bijlage van Het Parool. Het verzamelboek draagt de gelijknamige titel als de serie van weleer: Toen we daar zo zaten.

De heren zelf spreken van een serie liefdevolle portretten, in woord en beeld, ‘gemaakt vanaf de mooiste terrassen van de Amsterdam. Van Abina tot Zouk, van de Oudezijds tot de Nieuwendammerdijk en van P.King tot De Hoek. Want Amsterdam blijft het mooist vanaf een terras.’

Verzamelboek: Toen we daar zo zaten
Verzamelboek: Toen we daar zo zaten

Crowdfundingactie en nieuw doel

Om de uitgave van het boek gefinancierd te krijgen is het gezelschap een crowdfundactie gestart, die inmiddels gehaald is. Het boek komt er: hardcover, genaaid, gebonden, een chiq leeslintje, mooi dik papier en met bijzondere vormgeving. 

Nu kondigt het duo een nieuw doel aan: een tweede druk. Dus de crowdfundingactie loopt nog door tot 12 september.

“Hoe kun je níet verliefd worden in deze stad?”
“Hoe kun je níet verliefd worden in deze stad?”

Reclame ontwikkelen op het terras

De Winter (1973) en Cornelisse (1975) kennen elkaar uit de reclame. Ze werken al meer dan twintig jaar regelmatig samen als freelance creatief team. Zo ontwikkelden ze campagnes voor klanten als Calvé, Hema en Melkunie. Dat creatief samenwerken deden en doen ze nog steeds vaak op een Amsterdams terras. De heren geven aan dat het idee voor de Parool-serie ook is ontstaan op een van die terrassen. 

De kunst

De Winter schilderde voor de serie – onder zijn pseudoniem Staaf – het uitzicht vanaf het betreffende terras, terwijl Cornelisse opschreef wat hij zag, rook, proefde, hoorde, voelde en herinnerde. Het terraswerk-leven monde uit in 52 tekeningen en verhalen.

Lees ook: Zelfs tijdens lockdown op reis met boek: 'Made in Amsterdam - Ideas that travel'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie