Dutch Creativity Awards maakt alle genomineerden bekend: 'Dit jaar geen cliché campagnes'

De jury meldt een enorme diversiteit aan ingezonden cases, waarin 'verfrissende creativiteit' de gemene deler is.

Winnaars vorig jaar

ADCN heeft uit 718 inzendingen 186 genomineerden geselecteerd die dit jaar kans maken op een Dutch Creativity Award. In totaal zijn er 63 categorieën verdeeld over acht disciplines: Business, Communications, Culture, Craft, Design, Digital, Society en Future. De winnaars worden op 13 oktober bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in het Hem in Zaandam.

Afgaande op het aantal nominaties zijn The Family, MediaMonks en Halal de grote kanshebbende bureaus. G-Star, Zeeman en SIRE zijn aan adverteerderszijde meermaals genomineerd.

De 150-koppige jury meldt een 'enorme diversiteit' aan ingezonden cases dit jaar, waarin 'verfrissende creativiteit' de gemene deler is. Nadine Ridder, jurylid in de categorie DEI, zegt zelfs dat er 'geen cliché campagnes' zijn beloond. Zij vindt het als jurylid belangrijk 'de achtergrond en reden' van de makers mee te nemen in het juryoordeel. 'De cases die opvallen bevatten een sterke boodschap, die de potentie hebben om duurzame verandering binnen de samenleving in gang te zetten.'

De Dutch Creativity Awards komt dit jaar tot stand met de partners Adformatie, Global, MediaMonks, Glasnost, Addikt, La Bolleur, MassiveMusic en Frolic Studio.

Bekijk hier alle genomineerden op een rijtje.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie