Tracks & Sync Of The Month met Doja Cat, UMI en Jordan Ward

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

“What Defines a True BOSS?”

Song: “Changes”
Artist: 2Pac, Talent

Schrijvers: Deon Evans, Tupac Amaru Shakur
Startdatum: 22 Augustus 2023

Boss lanceerde in 2022 een nieuwe slogan “Bosses aren’t born. They’re made”. Met deze gedachte in het achterhoofd, verkent hun recente reclame de verhalen van een aantal bekende gezichten: Naomi Campbell, Maluma, Gigi Hadid, Khaby Lame en Matteo Berrettini. De soundtrack van de commercial is het iconische nummer ‘Changes’ van Tupac, dat een sample bevat van ‘The Way It Is’ van Bruce Hornsby en de Range. Niet alleen Hugo Boss koos afgelopen maand voor 2Pac’s muziek, want ook Jeep heeft gekozen voor een van zijn tracks in hun nieuwe commercial.

Doja Cat - Paint The Town Red

Het kan bijna niet dat je nog nooit gehoord hebt van Doja Cat’s muziek. Ze is tegenwoordig overal. Zo was ze te horen in een recente JBL reclame en in de Taco Bell Super Bowl reclame van afgelopen jaar. Daarnaast kwam ze voor in de “Barbie”, “Elvis”, “Euphoria” en “Birds of Prey” soundtrack.

Afgelopen maand was ze vooral veel op TikTok te horen. Ze bracht namelijk de tweede single van haar aankomende album uit, die erg populair werd op het social media platform. Om 'Paint The Town Red’ te promoten “verfde” Doja Cat al haar album covers op alle streaming services rood.

Kernwoorden: aanstekelijk, rap, hip/hop

Wolter Kroes - Ik Neem Je Mee Naar De Zon

Ook Wolter Kroes is in de reclamewereld niet weg te denken! Hij herschreef zijn nummer ‘Ding-A-Dong’ voor deze AD campagne, hij was te horen in de EK reclame van de Plus in 2021 en, alweer een tijd geleden, zong hij ook in een EK campagne van de C1000.

Afgelopen maand bracht de Nederlandse volkszanger zijn nieuwe single ‘Ik Neem Je Mee Naar De Zon’ uit. Een vrolijk, zomers nummer waarin liefde centraal staat. Misschien wel de perfecte soundtrack voor een campagne van bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij of tropisch biermerk.

Kernwoorden: nederlandstalig, liefde, zomer 

UMI - happy im

Iemand die we nog niet veel hebben gehoord in de reclamewereld is Tierra Umi Wilson. Ze bracht haar nieuwe single ‘happy im’ uit afgelopen maand. De track straalt niets anders uit dan positieve energie en goede vibes. UMI schreef het als reminder voor zichzelf om niet langer weg te rennen voor de liefde. Het tweede couplet neemt een verrassende wending door over te schakelen van Engels naar Japans, de taal die ze als kind heeft geleerd door haar Japanse moeder.

Hoewel deze Amerikaanse singer-songwriter enkele nummers heeft met honderden miljoenen streams, is haar aanwezigheid in de reclamewereld tot nu toe minimaal geweest. Maar wie weet kan haar nieuwe track daar verandering in brengen!

Kernwoorden: vrolijk, alternative R&B, liefde

Jordan Ward, 6LACK - Mustard

Vorige maand bracht Jordan Ward de deluxe versie van zijn debuutalbum ‘FORWARD’ uit. Voor de track “MUSTARD” werkte hij samen met 6LACK, de artiest met wie hij samen op tour gaat deze herfst. Het nummer gaat over Ward’s carrière tot nu toe en bespreekt zijn leven in Los Angeles in de afgelopen 10 jaar. 

Ondanks zijn langdurige carrière in de entertainmentindustrie bracht Jordan Ward afgelopen maand zijn debuutalbum uit. Zijn reis begon als danser, waarbij hij deel uitmaakte van de cast van Justin Bieber's Purpose Tour in 2015. Daar werd hij geïnspireerd om zijn muzikale carrière voort te zetten, en in 2017 bracht hij zijn eerste EP uit. Deze EP leverde hem zijn eerste sync placement op in de serie “Insecure” met het nummer ‘Tryingthings’.

Kernwoorden: laid-back, R&B, soul

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →