Tracks & Sync Of The Month met Tom Misch, Cleo Sol en LEISURE

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

“Find Your Flow”

Song: Flow
Schrijver: Tom Misch
Startdatum:
28 september 2023

Eén op drie volwassenen voelt zich wekelijks gestrest, en 98% van volwassenen vinden dat muziek een belangrijke manier is om te ontspannen. LEGO heeft daarom met verschillende muzikanten de Spotify playlist Rhythm & Bricks (R&B) gemaakt. Ontspannende lo-fi tunes die perfect zijn voor tijdens het bouwen met LEGO. Een van de muzikanten die mee heeft gewerkt aan de muziek is  Tom Misch. Hij heeft het geluid van LEGO steentjes gemixt met muziek. Zijn track is te horen in LEGO’s campagne “Find Your Flow”.

Cleo Sol - Desire

Je kent Cleo Sol’s stem misschien wel uit het alternatieve soul-collectief ‘Sault’. Afgelopen jaren heeft Sault zo’n elf albums uitgebracht, meestal zonder enige aankondiging. Zo deed de Britse R&B-zangeres dit ook afgelopen maand met maar liefst twee albums binnen twee weken. De track ‘Desire’ stond op haar meest recente album genaamd ‘Gold’. Naast de twee albums, hoorden we haar stem afgelopen maand in deze Lincoln Motor Company reclame. 

(Sub)genre: neo-soul, R&B, liefde

LEISURE - Last Dance

LEISURE is een soul, R&B, pop band die bestaat uit vijf getalenteerde muzikanten uit Nieuw Zeeland. Sinds ze begonnen zijn met muziek maken in 2015 hebben ze meerdere hits gehad waaronder ‘Spark It Up’ en 'Got It Bad’. Die laatste heb je misschien wel gehoord, want die kwam voor in de hitserie “You” en de series “Mystery Road”, “UnREAL”, “Shooter”, “Insecure” en “iZombie”. Hun nieuwste album ‘Leisurevision’ staat in het teken van de kleur groen die symbool staat voor balans, vrede en rust. 

(Sub)genre: easy listening, mellow, R&B

Griff - Vertigo

De afgelopen tijd heeft Griff geopend voor grote artiesten als Dua Lipa, Coldplay, Ed Sheeran en Florence + the Machine. Ze blijft dus zeker niet onopgemerkt in de muziekwereld. Onlangs bracht ze haar nieuwe nummer 'Vertigo' uit, en dit trok de aandacht van niemand minder dan Taylor Swift. Taylor deelde het nummer op Instagram met de caption: “Damn griff I love this one!”. De Engelse singer-songwriter beschreef de track als “a sad heartbreak song that has something moody and dark” about it. 

Griff heeft al een begeerde samenwerking op haar naam staan, in 2020 heeft ze namelijk het nummer geschreven voor de kerstreclame van Disney. 

(Sub)genre: pop, heartbreak, emotional

Shakira & Fuerza Regida - El Jefe

Shakira en de Amerikaanse band Fuerza Regida hebben hun single 'El Jefe' uitgebracht, waarin ze zingen over het verlangen om je eigen baas te worden. Hoewel Shakira eerder Mexicaanse invloeden in haar muziek heeft verwerkt, markeert deze track haar eerste volledige uitstapje naar het regional Mexican genre. Dit muzikale genre wordt steeds populairder en met de samenwerking van Shakira en Fuerza Regida lijkt het alleen nog maar te groeien.

Shakira’s muziek heeft vaak gediend als de ideale soundtrack voor campagnes. Van ‘Waka-Waka’ voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2015, tot ‘Dare (La La La)’ in een Activia reclame, en ‘Hips Don’t Lie’ in deze JBL reclame. Ze is niet weg te denken uit de reclame wereld! 

(Sub)genre: pop, regional Mexican, catchy

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

AMP over ons

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →