Circuit Zandvoort heet nu CM.com Circuit Zandvoort

Technologiebedrijf CM.com is de nieuwe naampartner van Circuit Zandvoort.

Het racecircuit in Zandvoort heeft een nieuwe naam: CM.com Circuit Zandvoort. Het techbedrijf CM.com heeft zijn naam verbonden aan het circuit in de duinen, waar normaal gesproken volgend jaar de Formule 1 na een afwezigheid van 36 jaar weer neerstrijkt. 

Advertentie
advertisement

Toestroom gecontroleerd

Tools van CM.com zorgen voor een 'nog betere ervaring' en worden ingezet om de evenementbezoeker zo goed mogelijk te begeleiden voor, tijdens en na het evenement. Bezoekers van het Circuit worden proactief op de hoogte gehouden met relevante, gepersonaliseerde informatie over een bezoek, zodra de bezoeker het ticket ontvangt: van bijvoorbeeld pre- en onsite registratie en reminders tot nazorg via een breed scala aan kanalen zoals Whatsapp, Facebook Messenger en Apple Business Chat.

Ook is er de mogelijkheid voor eventbezoekers om consumpties te bestellen en te betalen via de app van CM.com en vervolgens af te halen met een QR-code. Bezoekers hoeven zo niet in de rij te staan voor het bestellen van eten en drinken of kopen van muntjes. Dit zorgt niet alleen voor een goede constante doorstroom, maar beperkt ook de gezondheidsrisico’s doordat er zich geen opstoppingen meer vormen en contactmomenten worden beperkt.

Doordat er informatie beschikbaar is over wanneer en hoe een bezoeker naar een evenement wil komen, kan de toestroom van bezoekers worden gecontroleerd en gefaseerd verlopen. Met de tools van CM.com kan Circuit Zandvoort bezoekers bijvoorbeeld informeren over de optimale vertrektijden en waar het op dat moment druk is. Automobilisten ontvangen routebeschrijvingen, aanrijdtijden en informatie over parkeerplaatsen. Bezoekers die met het Openbaar Vervoer komen krijgen persoonlijk reisadvies. 

Digitale metamorfose

'Digitale innovatie in de evenementenwereld is in een versnelling geraakt sinds de uitbraak van COVID-19', stelt Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com. 'Onze missie is om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en mooier te maken door middel van technologie. Na een reeks F1 -races zonder publiek, hebben Formule 1 fans behoefte om hun idolen weer in real-life te bewonderen. Het is nog speculeren in welke vorm dit exact zal gaan zijn volgend jaar, maar we gaan fans ook in de veranderde situatie zo goed mogelijk bedienen zodat ze op CM.com Circuit Zandvoort van sport kunnen genieten zoals ze dat gewend zijn.'

Volgens Robert van Overdijk, CEO Circuit Zandvoort, is het circuit er klaar voor. 'We hebben recent de Grade 1-licentie in ontvangst genomen. Na de fysieke transformatie met aangepaste faciliteiten en infrastructuur, ondergaan we ook een digitale metamorfose met CM.com.'

'Hopen op mei'

Een nieuwe datum voor de Heineken Dutch Grand Prix op het CM.com Circuit Zandvoort is nog niet bekend. 'We hopen dat het het in mei 2021 zal zijn, zoals dit jaar de bedoeling was, maar dat is afwachten. De internationale autosportfederatie FIA maakt aan het einde van dit jaar de kalender bekend’', aldus sportief directeur Jan Lammers.

'We hopen ook het feestje te kunnen vieren waar het ons om begonnen was, dus met 300.000 toeschouwers, maar we weten niet hoe het over pakweg acht maanden met het coronavirus is. De race laten doorgaan zonder publiek is echt een lastig dilemma. Dat zou ervoor pleiten de grand prix later in het jaar te laten plaatsvinden', aldus Lammers.

Grade 1

De vernieuwde racebaan, met tal van aanpassingen in de bochten, was in maart al klaar. Max Verstappen wijdde de nieuwe spectaculaire kombochten in. De verbouwing en modernisering van alle andere faciliteiten is ook afgerond. Met nieuwe pitboxen, een hypermoderne racecontrolekamer, een nieuw medisch centrum, nieuwe toegangswegen en tunnels en de bouw van de zogeheten Champions Lounge, een ontvangstruimte bovenop een duin langs het circuit en van veraf een blikvanger.

Zelf is Lammers, voormalig Formule 1-coureur, erg te spreken over de nieuwe kerbstones, de roodwitte tegels die aan de binnenkant van de bochten liggen. 'Die zijn heel fijn. Als je ze op rijdt, begint het voor de coureur al aardig te vibreren, maar ga je eroverheen, dan kun je het stuur niet meer vasthouden.'

Al die wijzigingen van het circuit hebben Zandvoort ook de Grade 1 Licentie opgeleverd. Die zou de racebaan eigenlijk al hebben gekregen voor de aanvankelijke rentree van de Formule 1 op 3 mei 2020, maar na de afgelasting vanwege corona kwam daar vertraging in. 'De controleurs van de FIA konden door de reisbeperkingen pas in juni hun laatste ronde maken over het circuit; op 7 juli hebben we de officiële status van Formule 1-circuit en is dat belangrijke formuliertje binnen.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie