Digital Design Case: The Imagination Machine

Wieden+Kennedy Amsterdam laat deelnemers met verbeeldingskracht een vliegtuigje naar hun droombestemming sturen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Je droomlocatie is dichterbij dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt, is de kracht van je verbeelding en een luchtvaartmaatschappij die je erheen vliegt.

Dat is het idee waarop The Imagination Machine van S7 Airlines is gebaseerd. De Russische luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan negenhonderd bestemmingen. Om dit te communiceren, creëerde Wieden+Kennedy Amsterdam in samenwerking met Tellart een interactieve installatie die onze grijze massa omtoverde in een game controller. The Imagination Machine laat deelnemers in een druk winkelcentrum in Moskou met hun verbeeldingskracht een virtueel vliegtuigje over een grote wereldbol naar hun droombestemming vliegen. 

EEG-technologie vertaalt hersenactiviteit real-time in een route. Er wordt rechtstreeks gevlogen als iemand goed focust, en via een omweg als iemand zich laat afleiden. Lukt het om binnen 45 seconden op bestemming te komen, dan wint de deelnemer een vliegticket. De stunt vond plaats in Moskou in april. Een film van het event is te vinden van S7 Airlines.

Kelsie Van Deman, Head of Interactive Production bij Wieden+Kennedy Amsterdam: "Hoewel het meten van kleine, elektrische impulsen in de hersenen en het in real-time doorrekenen naar een vliegroute ongelooflijk technisch is, hebben we tijdens het creatieve proces de focus gelegd op een eenvoudig gebruik voor de deelnemers. Ze hoefden niet bezig te zijn met de algoritmes en techniek achter de installatie, alleen maar met de concentratie op hun droombestemming. Dan vlogen wij ze erheen."

Credits
Bureaus: Wieden+Kennedy Amsterdam, Tellart
Klant: S7 Airlines

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het -initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

     

   


 


Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case  

Meer over Dutch Digital Design in van Adformatie.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie