(Onderzoek) Consument geeft voorkeur aan interactieve video

40 procent bekijkt 1 of meer productvideo’s wanneer men een aankoop wil doen.

Trendbox liet in opdracht van onlinevideobedrijf Blue Billywig 1000 consumenten kijken naar zowel een interactieve als lineaire variant van dezelfde (kook)video. Daarnaast onderzocht men welke rol online video speelt bij aankopen en wat het huidige kijkgedrag is van de consument.

Gemiddeld kijkt de consument 3,2 video’s per kijkmoment. Onder jongeren ligt dit zelfs nog hoger: zij kijken maar liefst 5,3 video’s. Daarnaast toont het onderzoek aan dat video een grote rol speelt wanneer men zich oriënteert op een aankoop: maar liefst 40% bekijkt één of meer productvideo’s wanneer hij een product wil gaan kopen.

Twee groepen
Vervolgens onderzocht men hoe consumenten kijken naar een video in combinatie met interactie. De respondenten werden onderverdeeld in twee groepen, elk bestaande uit 500 consumenten. Zij zagen in wisselende volgorde een interactieve en een lineaire variant van de kookvideo en beoordeelden deze vervolgens. Wat blijkt: consumenten blijken de voorkeur te geven aan de interactieve variant.

Men vindt het met name prettig om op eigen tempo verschillende hoofdstukken te kunnen bekijken.
Daarnaast waardeert men de mogelijkheid om extra informatie op te vragen of deze direct uit de video te kunnen downloaden. 

Populaire onderwerpen
In dit onderzoek is gebruik gemaakt van kookvideo’s omdat dit volgens de onderzoekers een brede doelgroep interesseert. Dat koken een interessant onderwerp is voor de meeste kijkers kwam ook in het onderzoek naar voren. Maar liefst 58 procent gaf aan uit zichzelf weleens video’s over eten en drinken te kijken. Vakanties en reizen en electronica zijn daarnaast populaire onderwerpen.

Meer weten over (interactieve) online video? Adfo Groep organiseert ism Blue Billywig op 9 juni het in Innstyle in Maarssen. Bekijk de en schrijf je in.

Bekijk alle content nav dit event in ons .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie