Aandacht was, is en blijft belangrijk

DPG Media heeft een rijke ervaring met onderzoek naar aandacht

Aandacht was, is en blijft belangrijk
Aandacht was, is en blijft belangrijk

Om meer inzicht te krijgen in de status van het thema anno 2021, hebben wij samen met Newcom Research & Consultancy een vervolg gegeven aan het onderzoek naar aandacht uit 2015. In dit onderzoek is een verdieping aangebracht ten aanzien van aandacht voor media én de relatie met vertrouwen in media.

Betekenis van aandacht

Het onderzoek is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2021 middels een online survey, onder ruim 1.000 personen van 18 jaar en ouder. De resultaten laten zien dat aandacht een belangrijk thema is en dat men verwacht dat aandacht in de toekomst een steeds grotere rol gaat spelen. Maar wat is nu precies aandacht? Aandacht betekent vooral luisteren naar en belangstelling tonen voor een ander. Het onderwerp is voor alle leeftijdsgroepen belangrijk, voor de oudere leeftijdsgroepen zelfs nog iets meer dan gemiddeld. We geven onze aandacht vooral aan werk en studie, partner en kinderen. 

Aandacht aan media

We besteden daarnaast relatief veel tijd en aandacht aan media. Te zien is dat belang en plezier daarbij een grote rol spelen: iets dat je veel plezier oplevert, vind je vaak ook belangrijk (en andersom). Binnen aandacht voor media is verder nog te zien dat plezier sterk samenhangt met belang, focus en vertrouwen: hoe meer plezier je ervaart, hoe belangrijker media voor je zijn en mediumtypen die plezier opleveren, gebruikt men met veel focus. En: hoe meer vertrouwen je hebt in een medium, hoe belangrijker je het vindt. 

 

Benieuwd naar alle resultaten en de infographic van dit onderzoek? Lees het artikel verder op dpggrow.nl

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →