Dit waren in 2021 de populairste tweets en hashtags op Twitter

Twitter deelt statistieken over waar Nederlanders dit jaar over praatten op het sociale netwerk.

Nu het jaar er bijna op zit, deelt Twitter traditiegetrouw statistieken over de meest besproken onderwerpen onder Nederlandse Twitter-gebruikers. In 2021 bleken we vooral veel te praten over cryptovaluta en de coronacrisis. De drie populairste hashtags (#) zijn verwant aan cryptovaluta en de blockchain. Opvallend is dat de NFT (Non-Fungible Token, een bewijs van digitaal eigenaarschap) zo populair is op Twitter, want de NFT is pas dit jaar online doorgebroken en geniet nog weinig bekendheid onder de 'gemiddelde Nederlander'. 

Corona domineerde de topstatistieken van Twitter met liefst vier hashtags, maar de klassieker #vacature staat er ook weer in. De volledige top tien op basis van populariteit;

#bitcoin
#nft
#crypto
#covid19
#vacature
#safemoon
#dont_fight_the_feeling
#avondklok
#corona
#coronamaatregelen

Populairste tweets

Twitter besteedt ook aandacht aan de populairste tweets van 2021 in Nederland, gebaseerd op de hoeveelheid interacties. Op één de tweet van Royce de Vries, die iedereen bedankte voor de steunbetuigingen nadat zijn vader Peter R de Vries was neergeschoten en zwaargewond in het ziekenhuis lag. Op twee een tweet van Max Verstappen, die na een crash en bezoek aan het ziekenhuis zijn fans laat weten dat hij oké is. Daarna volgt een tweet van NOS sport, dat een gif deelde van een uitzinnige Gregory Sedoc op de gouden medaille van Olympisch sporter Sifan Hassan. 

De vierde plaats is voor een tweet van een politieagent, die een foto deelde waarin hij Twitters opriep om solidariteit te tonen met de politiemensen op straat. De top vijf sluit droevig af met een tweet van de familie van Ruud ten Wolde, de jonge RTL-journalist die overleed aan kanker. De hashtag #Ziekveelliefdevoorruud was in september populair op het platform, toen veel mensen hun medeleven uitten. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie