De Stakeholder Engagement Tool maakt stakeholdermanagement makkelijk

Juist in deze tijden is het onderhouden van (virtueel) contact met jouw stakeholders cruciaal.

Met de Stakeholder Engagement Tool van Wepublic brengt u stakeholdermanagement naar het hoogste niveau.

Een app die u er tijdig aan herinnert contact op te nemen met een relatie, of u met een push notificatie niet laat vergeten een bos bloemen te sturen naar een stakeholder. Juist in deze tijden is het onderhouden van (virtueel) contact met jouw stakeholders cruciaal. Immers: people do business with people.

In samenwerking met Heineken heeft Wepublic de Stakeholder Engagement Tool ontwikkeld. Met deze app wordt stakeholdermanagement een leuke bezigheid, op een makkelijke manier.

Maarten van Rossum, Global Director Public and Government Affairs Heineken N.V. over de tool: “Wij zochten een app die ons op een praktische manier écht kon helpen met stakeholder engagement. De SET geeft mij een melding, als ik al even geen contact heb met een stakeholder. Ook kan ik een collega porren voor follow-up of om contact op te nemen met een stakeholder, en weet ik nu razendsnel welke collega’s in de afgelopen jaren gesproken, of gewerkt hebben met een relatie of op een onderwerp.”

Hoe werkt de Stakeholder Engagement Tool?

Met slechts een paar klikken op uw mobiel legt u gesprekken vast, krijgt u reminders, en deelt u uw contacten, contactmomenten en verslagen intern met elkaar. Daarmee heeft u altijd een actueel en compleet overzicht van de stakeholdercontacten van u en uw collega’s.

Een bijkomend voordeel is dat u minder mailverkeer heeft en minder losse WhatsApp berichten rondvliegen, die daarna niet meer terug te vinden zijn. Alle informatie over de stakeholders van uw organisatie staat op één plek, die daar ook voor is bedoeld. Ook als collega’s uit dienst gaan, blijven hun relaties gearchiveerd in het geheugen van uw organisatie.

Hoe gaat Wepublic te werk?

Hoe ziet de Stakeholder Engagement Tool eruit? Wepublic laat u eerst een (online) demo zien zodat u de app en haar functionaliteiten kan zien. Samen met de klant kijkt Wepublic naar de concrete vraag: waarom is een app nodig? Sluit de app aan op uw vraag? Of is wellicht een andere vorm beter voor uw organisatie? De ervaring en kennis van Wepublic met stakeholdermanagement helpt u hierbij.

Wepublic biedt een vrijblijvende proefperiode aan; zo kunt u de app gratis uitproberen en zien hoe uw teamleden daarop reageren. Wanneer u de app wilt gaan gebruiken, maakt Wepublic de app klaar voor gebruik. Uw contacten kunnen alvast worden toegevoegd en belangrijke issues kunnen worden aangemaakt. Wepublic kan – indien uw team dat nodig heeft – ook een werksessie organiseren over digitale stakeholdermanagement.
 

Golden Rules

Dan gaat het gebruik echt van start: tijdens een kick-off sessie legt Wepublic de app uit aan uw collega’s. Zelf hoeft u daar weinig voor te doen; het onboarden van uw team neemt Wepublic voor u uit handen. Tijdens de kick-off sessie definieert uw team zelf een aantal ‘Golden Rules’ op. Dit zijn interne werkafspraken, die fungeren als een stok achter de deur om samen nog meer uit het stakeholdermanagement van de organisatie te halen. Alleen een app helpt u niet, er moet breed draagvlak zijn in uw team om stakeholdermanagement naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd naar de Stakeholder Engagement Tool? Neem contact op met Wepublic en vraag een vrijblijvende proef aan. Dat kan via mark.vandenanker@wepublic.nl of 06 15 05 70 11.

Plaats als eerste een reactie